Een stroom van ideeën voor CulturA & Zo

Tijdens de informatieavond werden veel goede ideeën en voorstellen ingeleverd.

De informatiebijeenkomst vorige week van SBJ Samen Sterk over de toekomst van het theater CulturA in Nootdorp heeft een stroom aan mooie ideeën en interessante voorstellen opgeleverd. Veel mensen die zich betrokken voelen bij de plannen zijn ook bereid om een steentje bij te dragen aan het succes van het nieuwe sociaal-culturele centrum in de Dorpsstraat. Er hebben zich al verschillende mensen aangemeld die in CulturA & Zo als vrijwilliger aan de slag willen.

Jacqueline van Veen van SBJ Samen Sterk, de samenwerking van SWOP, Bibliotheek Oostland en het Jeugd- en jongerenwerk, is blij verrast met alle leuke ideeën die zijn ingeleverd. “Het valt op dat het vaak gaat over verbinding tussen de verschillende doelgroepen. Dat is natuurlijk ook precies wat we graag willen.”

Cabaretlessen

Een van de ideeën die zijn ingebracht is een café waarin ouders en kinderen tot 18 jaar elkaar kunnen ontmoeten en dingen samen doen. Iemand anders wil het theater van CulturA graag gebruiken voor kleinschalig cabaret, gecombineerd met cabaretlessen. Het leggen van verbinding tussen jongeren en ouderen komt verschillende malen terug bij de ingeleverde ideeën, zoals een project waarmee jongeren senioren helpen met het omgaan met sociale media en tablets.

Verdere voorstellen: dansworkshops voor jongeren met een beperking, een huiswerkclubje voor kinderen die thuis weinig begeleiding krijgen met hun schoolwerk, een theaterworkshop voor mensen waarvoor het Nederlands de tweede taal is, een alzheimertrefpunt en dansavonden met een jazzorkest.

Haalbaar

In de komende weken gaan de kwartiermakers met de ideeën aan de slag om te zien wat haalbaar is en wat niet. De indieners van de voorstellen worden daar bij betrokken, net als ze straks ook zoveel mogelijk bij uitvoering betrokken zullen zijn.

SBJ Samen Sterk neemt per 1 augustus het beheer over het gebouw over. Zo snel mogelijk daarna wordt begonnen met de interne verbouwing en inrichting.

Lees ook: Prachtige plannen voor CulturA & Zo

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *