Mooie verhalen in het Verteltheater

Het vertellende trio van Celtic Experience is al een paar jaar actief op het culturele festival De Verbeelding, en dat geldt ook voor het Verhalencollectief. Mooi dat de beide gezelschappen nu samen geprogrammeerd staan in een echt Verteltheater, zaterdagmiddag in het CJMV-gebouw in Pijnacker.

Om half twee gaat het Verhalencollectief van start. Arjen Ubels en Joan Edwards vertellen spannende en pikante verhalen uit de Decamerone van Boccaccio, die zich afspelen in het Italië van de veertiende eeuw. En Joke Kuijpers, ook onderdeel van het Collectief, heeft een mooi verhaal over een allesverslindende draak in Ierland, die niet met geweld kan worden verslagen. Maar daar zal vast wel een andere manier voor zijn.

Vanaf half drie is het de beurt aan Celtic Experience, dat bestaat uit verhalenverteller Linda Vaandering, harpist Anke Rutten en illustrator Jacomien de Bruijne. Het verhaal gaat over de maan die wordt gevangen, en over wat er ‘s nachts in het stikdonker aan akeligs gebeurt als er geen maanlicht is. Dan hebben alle Gruwels vrij spel.

Om half vier en half vijf worden alle verhalen nog een keer verteld. Tussendoor is er muziek.

Het CJMV-gebouw zit aan de Kerkweg 24 in Pijnacker.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *