MRDH ziet nut van nachtmetro niet

De nachtmetro rijdt tijdens de proef niet naar Pijnacker-centrum of Nootdorp. Halte Zuid wordt wel aangedaan.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is van mening dat nut en noodzaak van de nachtmetro er niet is, omdat reizigers ’s nachts ook gebruik kunnen maken van het BOB-busnetwerk. Dat is een van de redenen waarom de MRDH de pilot met het langer laten rijden van de metro in het weekend niet wil betalen. Dat blijkt uit het antwoord van het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp op vragen van de fractie van Gemeentebelangen. 

Andere gemeenten hechten wel waarde aan de nachtmetro maar twee ervan, Nisselande en Pijnacker-Nootdorp, willen niet meebetalen aan de proef. Rotterdam, Albrandswaard, Capelle aan den IJssel, Lansingerland en Schiedam betalen wel mee. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft binnen de MRDH bij herhaling aangegeven dat de financiering door de vervoersregio zou moeten worden betaald, zo laat het college in de beantwoording aan Gemeentebelangen weten.

Geluidwerende maatregelen

B & W schrijven ook dat eventuele financiering door de MRDH niet tegemoet komt aan de voorwaarde dat in Pijnacker-Nootdorp geluidwerende maatregelen getroffen moeten worden als de nachtmetro na de pilot zou worden voortgezet.

De proef in het weekend met metrovervoer tot twee uur ’s nachts begint op 29 december. De nachtmetro rijdt dan op alle Rotterdamse lijnen. De nachtmetro rijdt tijdens de proef wel door tot Pijnacker-Zuid, omdat dat na Lansingerland het eerste punt is waar de treinstellen kunnen keren. De haltes Pijnacker-Centrum en Nootdorp worden dan niet bediend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *