Mylène Lesscher speelt Einaudie

Mylène Lesscher

De 21-jarige Mylène Lesscher maakt het zich vrijdagavond niet gemakkelijk in de theaterzaal van CulturA & Zo in haar geboortedorp. Mylène speelt in het voorprogramma van het concert van de Delftse zangeres Diana van der Bent twee pianostukken van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Ze vindt ze ‘heerlijk om te spelen’, ook al is het werk van de componist over het algemeen bepaald niet eenvoudig.

CulturA & Zo geeft voorafgaand aan de uitvoeringen in het kader van het ZomerZout Festival steeds lokaal talent de kans om zich te laten horen. Mylène is goed thuis in het Nootdorpse theater. Ze is leerling van pianodocente Noor Nuis, die in CulturA & Zo haar muziekpraktijk heeft.

Mylène speelt al sinds haar elfde piano; ze heeft nu al ruim tien jaar les. Met optredens heeft ze inmiddels wel ervaring opgedaan; ze speelde op haar middelbare school regelmatig bij vieringen of om iemand te begeleiden, ze doet geregeld mee aan voorspeelavonden en in 2014 was ze al eens de winnaar van Nootdorp Got Talent.

Mooie muziek

“Ik ben gek op het werk van die Italiaanse componist”, vertelt ze. “Ik had nog nooit van hem gehoord, maar via Noor kwam ik in contact met zijn muziek. Toen kwam ik er pas achter wat een mooie muziek hij heeft gemaakt.”

Mylène ziet haar muziek als een heel serieuze hobby, maar haar beroep zal ze er toch niet van maken. “De selectie voor het conservatorium is erg pittig, en hoewel ik wel noten kan lezen speel ik vrijwel alles op het gehoor. Ik zal altijd met veel plezier blijven spelen, maar om je beroep ervan te maken, daar is nog iets meer voor nodig.”

De Nootdorpse heeft inmiddels de HBO-opleiding Foodtechnology afgerond, en dat is ook de richting waar ze in wil gaan werken. “Want alles wat met voedingstechnologie te maken heeft vind ik erg interessant.”

Juliët Dekker

In het voorprogramma zingt ook de 14-jarige Juliët Dekker uit Ypenburg. Ook voor haar is het bezig zijn met muziek iets waar ze veel plezier in heeft. Dat is niet zo vreemd, want Juliët komt uit een zeer muzikale familie. Zelf heeft ze elke zaterdag musicalles bij balletschool Belinda, ook een vaste gebruiker van CulturA & Zo. Voor de Ypenburgse tiener is het niet haar eerste optreden. Ze zingt geregeld in het kerkkoor, op school en op open podiums.

De uitvoering in CulturA & Zo begint om 19.30 uur. Het hoofdprogramma, met Franse chansons door Diana van der Bent, begint een half uur later. Kaarten kosten tien euro per stuk en zijn hier te koop.

Lees ook: Het eindigt allemaal met liedjes

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *