Niersman begint met afbouw Landrijk

Niersman Bouw kan aan de slag met de afbouw van de Landrijk-projecten in Ackerswoude, na het faillissement van Schouten.

Eindelijk een beetje goed nieuws voor de kopers van de verschillende Landrijk-projecten in de Pijnackerse wijk Ackerswoude, die al vele maanden stil liggen vanwege het faillissement van Schouten. Bouwbedrijf Niersman heeft overeenstemming met Woningborg over de afbouw van de projecten Landrijk 4 en 5. Bij ‘4’ zijn de werkzaamheden inmiddels opgestart, bij ‘5’ gebeurt dat eind april. Volgende week worden de laatste paar woningen van het project Landrijk 2 eindelijk opgeleverd.

Ook voor de kopers van Landrijk 8 gloort er licht aan het einde van de tunnel. Niersman is volop in onderhandeling met Woningborg, het garantiefonds voor de bouw. De verwachting is dat daar uiterlijk volgende maand ook overeenstemming over is bereikt. Omdat bij dit project alleen de palen nog maar in de grond zitten, duurt het na de voorbereidingstijd nog wel ruim een jaar voor de laatste woningen kunnen worden opgeleverd.

Lang geduurd

Directeur Stefan Spruit van Niersman Bouw Haaglanden is blij voor de kopers dat eindelijk weer gewerkt kan worden aan de projecten in Ackerswoude. “De snelheid waarmee we nu kunnen beginnen is best hoog na het faillissement van Schouten, maar ik begrijp heel goed dat het voor de kopers toch nog lang geduurd heeft. Maar het zijn lastige processen. De projecten moeten worden opgenomen, wat moet worden hersteld, wat moet worden gesloopt, waar kunnen we zo verder: dat is vaak hartstikke ingewikkeld. Ook al is dat allemaal behoorlijk snel gegaan, voor kopers duurt het altijd te lang,”

Niersman is er veel aan gelegen om de woningen in Ackerswoude zo snel en zo goed mogelijk af te maken. Stefan Spruit: “We hebben hier nu voorlopig onze handen vol aan, dus op dit moment zijn er nog geen plannen voor andere bouwprojecten in Pijnacker-Nootdorp. Maar we kunnen hiermee wel ons visitekaartje afgeven, dus wie weet wat er nog voor latere projecten uit voort kunnen komen. Wij zijn sterk gericht op Haaglanden, dus daar past Pijnacker-Nootdorp prima in.”

Vijfde generatie

Voor Niersman, een familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 150 jaar en met de vijfde generatie Niersman in de leiding, betekent de overname van bouwbedrijf Schouten een flinke uitbreiding. Het bedrijf heeft 36 werknemers van Schouten overgenomen en heeft inmiddels alweer een stuk of vier nieuwe mensen aan kunnen nemen. Er is alleen nog ruimte voor een uitvoerder en een werkvoorbereider.

Licht aan het eind van de tunnel voor de kopers van Landrijk 2, 4, 5 en 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *