‘Niet doof en blind voor Koningshof’

Het scholencomplex in Koningshof zorgt voor veel autoverkeer door het halen en brengen van leerlingen.

Het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp neemt de zorgen van bewoners uit de wijk Koningshof over de verkeersproblemen rond het scholencomplex serieus. Wethouder Ilona Jense verzekerde donderdagavond in de oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad dat ze ‘niet doof en blind is voor de zorgen van de wijk’. “We gaan niets ontwikkelen en doordrukken als een goede verkeersafwikkeling rond de scholen niet haalbaar is.”

De zorgen van de omwonenden hebben te maken met de uitbreiding van de Casaschool die in de komende jaren zal plaatsvinden, en vooral met de vele verkeersbewegingen door het halen en brengen van leerlingen. Ook veel raadsleden zijn bezorgd over de verkeersproblemen, bleek nogmaals tijdens de discussie in de raad.

Herbezinning

Enkele insprekers deden een klemmend beroep op de raadsleden. Walter Vermeer drong aan op een herbezinning van het besluit om de Casaschool in zijn geheel in Koningshof te vestigen. “Deze school met alles wat er bij komt met zoveel leerlingen gedurende 51 weken per jaar betekent een enorme inbreuk op het woongenot.” Inspreker Van Winden pleitte ervoor dat de Casaschool minder wordt uitgebreid en dat elders in de gemeente een tweede vestiging wordt gebouwd. “In september 2019 is het maximale aantal leerlingen toch al bereikt, dus die tweede vestiging zal er toch al komen.”

Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over het voorontwerp voor het bestemmingsplan, waarin het scholencomplex in Koningshof is opgenomen. Als de raad het voorontwerp voor inspraak vrijgeeft, dan kunnen alle omwonenden daarna hun zienswijzen indienen. In de tussentijd wordt hard gewerkt aan de oplossing van de verkeersproblemen rond het scholencomplex, verzekerde wethouder Jense.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *