Niet tevreden over aanpak speelplek

De fractie van Gemeentebelangen is nog niet tevreden over de manier waarop de gemeente het speelterreintje aan het Saaymans Vaderplein in Delfgauw wil opknappen. Het college van B & W liet vorige week op schriftelijke vragen van de fractie weten dat de toplaag van de valondergrond wordt vernieuwd maar de onderlaag, waarin schadelijke rubberkorrels zijn verwerkt, wordt niet aangepakt.

Raadslid Ina Mantjes wil weten waarom daar wel voor gekozen is bij kunstgrasvoetbalvelden, maar niet bij dit speelterreintje. In aanvullende schriftelijke vragen informeert ze wat het zou kosten om dat toch te doen.

De toplaag van de speelplek is in de afgelopen tijd al verschillende keren beschadigd geraakt, waardoor de rubberkorrels vrijkwamen. Als spelende kinderen die binnen krijgen, dan kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. De beschadigingen werden tot nu toe gerepareerd, maar het college heeft nu toch geconstateerd dat er een rigoureuze aanpak nodig is. Daarom wil men de valondergrond ‘re-toppen’.

Mantjes vraagt zich af of de gemeente op deze manier wel kan voldoen aan haar zorgplicht met betrekking tot de Wet bodembescherming. Ook wil ze van het college weten of er risico voor de gezondheid is als er opnieuw scheuren in de toplaag komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *