Nieuw parkeerterrein bij de verkeerstoren

Op het terrein voor de oude verkeerstoren van het voormalige vliegveld Ypenburg, op het Verkeerstorenplein in Nootdorp, wordt gewerkt aan de nieuwe parkeervoorzieningen die nodig zijn vanwege het vlakbij gelegen woonzorgcentrum voor mensen met dementie. Ook bezoekers van de lunchroom, die is gevestigd in het gebouw aan de voet van de verkeerstoren, kunnen daar straks gebruik van maken.

Op de weg voor de lunchroom waren zes langsparkeerplaatsen. Dat aantal wordt nu uitgebreid met nieuwe parkeervakken, die haaks op de weg staan. Hierdoor kunnen er straks meer automobilisten een plekje vinden.

Net als thuis

Het Verkeerstorenhuis, het kleinschalige centrum van Dagelijks Leven, is in de afgelopen weken in gebruik genomen. In totaal wonen er twintig mensen met dementie en andere geheugenproblemen in zelfstandige woonstudio’s met een eigen zit/slaapkamer. Zij krijgen de zorg waar ze behoefte aan hebben, maar wonen zoveel mogelijk net als ze vroeger thuis deden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *