Nieuw wisselkunstwerk onthuld

Vruchtbare Grond 2.0

Om hem helemaal in te pakken voor de officiĆ«le onthulling, daarvoor is het kunstwerk ‘Vruchtbare Grond 2.0’ van Rob Kruizinga en Ludo Broos veel te groot. Daarom kon burgemeester Francisca Ravestein donderdagmiddag volstaan met het wegtrekken van wat linten, waarna iedereen het wisselkunstwerk op het plein langs de Laan der Zeven Linden in Delfgauw in volle glorie kon bekijken.

Het twee meter hoge kunstwerk staat symbool voor de glastuinbouw waar Pijnacker-Nootdorp groot mee is geworden. Vier cortenstalen panelen vormen samen de contouren van de paprika en in het opengewerkte deel is de uitsnede van een kas te zien. Ook zijn in de onder- en de bovenzijde van de paprika de contouren van Delfgauw en van Pijnacker-Nootdorp terug te vinden. 

Wedstrijd

Het stalen beeld was een van de vijf kunstwerken die door de jury, onder leiding van Francisca Ravestein, waren genomineerd voor de tweede editie van de wedstrijd Kunst in de gemeente. Uiteindelijk koos zowel het publiek, dat online zijn voorkeur mocht uitspreken, als de vakjury voor het werk van Kruizinga en Broos.

Vruchtbare Grond 2.0 blijft een jaar lang op het plein voor het woongebouw in Delfgauw. De gemeente huurt het in die periode van de kunstenaars. In principe gaat het werk na die periode terug naar de ontwerpers, tenzij de gemeente besluit om het dan aan te kopen.

Francisca Ravestein en Raoul Locht van de Stichting Kunstweek onthullen samen het stalen beeld.
Bloemen voor de kunstenaars Rob Kruizinga en Ludo Broos.
Foto’s: Marjolein van der Vlies en Marcella Delissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *