Nieuwe appartementen in centrum

Op de Korteweg komen 13 à 14 appartementen voor starters en ouderen.

Twee kleinschalige locaties in het centrum van Pijnacker worden aangewezen voor de bouw van dertien appartementen en acht eengezinswoningen. Het gaat om de locaties aan de Kerkweg en de Korteweg, waar nu nog twee garagebedrijven gevestigd zijn.

Garagebedrijf Hoeke op de hoek van de Kerkweg en de Adam Pijnackerstraat gaat op termijn verhuizen en garagebedrijf Wiegel op de Korteweg is al dicht. Voor beide locaties worden kleinschalige bouwplannen ontwikkeld. Op de Korteweg is ruimte voor een woongebouw met 13 tot 14 appartementen, die geschikt zijn voor starters en voor ouderen. Vier van de appartementen worden sociale koop- of huurwoningen.

Op de Kerkweg en de hoek van de Adam Pijnackerstraat komen acht eengezinswoningen, opgezet in twee blokken van elk vier woningen. De vormgeving van de huizen sluit aan bij de overige woningen van deze straten.

Om de bouwplannen mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. De gemeenteraad stelt donderdag een voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan vast, zodat omwonenden alvast de kans krijgen om hun visie op de bouwplannen te geven.

Kerkweg hoek Adam Pijnackerstraat
Korteweg
  1. Goedemiddag,

    Ik vroeg mij af waar het mogelijk is om alvast in te schrijven voor deze appartementen. Weet u dat? Alvast bedankt!

  2. Dat kan nog wel even duren! Voor het definitieve bestemmingsplan klaar is, zitten we al een stuk in 2021. Daarna moeten de plannen nog verder uitgewerkt worden. Inschrijven kan voorlopig niet, maar er komt te zijner tijd zeker informatie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *