Nieuwe bomen in de bossen

Zieke essen die te dicht bij wegen en paden staan werden eind vorig jaar uit voorzorg weggehaald.

Er komt meer variatie in de bomen en struiken in het Bieslandse Bos en De Balij. In de komende maanden plant Staatsbosbeheer er linden, wilgen, elsen, meidoorns, vuilbomen en nog andere soorten, vooral op de open plekken zijn ontstaan waar vorig jaar zieke essen zijn weggehaald. De variatie is goed voor de biodiversiteit en maakt het bos ook aantrekkelijker voor de bezoekers.

In het najaar moesten veel bomen worden gerooid die waren aangetast door een schimmelziekte, de zogenaamde essentaksterfte. Toen was al de bedoeling dat er later weer nieuwe bomen en struiken voor terug zouden komen. De beheerder van de bossen is daarmee nu begonnen.

Het publiek kan daarbij helpen. Tijdens de nationale vrijwilligersactie NL Doet op 16 maart kan iedereen die daar zin in heeft Staatsbosbeheer komen helpen met bomen planten. Daarvoor kun je je aanmelden op deze web-pagina.

Speelbossen

Staatsbosbeheer werkt in de komende maanden ook in de speelbossen in het Bieslandsebos en De Balij. Eind 2017 heeft boswachter Lieke Verhoeven samen met een groep kinderen ideeën verzameld voor een nieuwe inrichting van de speelbossen. Daar kwamen leuke ideeën uit, zoals een kabelbaan tussen de boomtoppen en een huisje voor de boswachter.

Niet alle ideeën kunnen uitgevoerd worden, maar de speelbossen krijgen wel een flinke opknapbeurt. Er komen onder andere nieuwe bruggetjes, stapstenen in het water en spannende paadjes.

Kinderen maakten eind 2917 samen met de boswachter een nieuw plan voor de speelbossen in De Balij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *