‘Nieuwe hal als Jan Janssen 80 wordt’

Harald van Zielst: Jan Janssenhal moet worden vervangen.

Gemeenteraadslid Harald van Zielst van Trots Pijnacker-Nootdorp) pleitte er donderdagavond tijdens de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad opnieuw voor om de verouderde jan Janssenhal in Nootdorp aan te pakken. Volgens hem is een renovatie, of beter nog een volledige vervanging van de sporthal nodig. “Laten we er voor zorgen dat er een nieuwe hal staat als Jan Janssen tachtig wordt. Dan hebben we nog anderhalf jaar de tijd”, meende Van Zielst.

Van Zielst kondigde aan volgende week tijdens de besluitvormende vergadering met een motie te zullen komen over dit onderwerp. Raadslid Bernard Minderhoud (Gemeentebelangen), in het vorige college lange tijd wethouder Sport, probeerde hem dat uit zijn hoofd te praten. In oktober behandelt de gemeenteraad de voorstellen over de binnensportaccommodaties. Waarom zou je dan nu nog met een motie komen, vroeg hij zich af.

Maar Van Zielst, die vorig jaar ook al had gepleit voor een grondige aanpak van de sporthal, hield voet bij stuk. Er was eerder beloofd dat de binnensport behandeld zou worden bij de financiĆ«le kadernota, maar die termijn is niet gehaald: er ligt nog geen enkel voorstel. “Zo lang ik de stukken niet binnen heb, is het toch de bedoeling om die motie in te dienen.”

Onder vuur

Trots lag donderdagavond op meer momenten onder vuur. Van Zielst vond het bedrag van 30.000 euro dat was uitgetrokken voor de Week van de Mantelzorg veel te hoog. Hij had daar eerder opmerkingen over gemaakt en hij had in de afgelopen dagen een specificatie van het college gekregen wat er tijdens dat evenement allemaal voor de mantelzorgers was gedaan, maar hij vond het nog steeds veel te veel.

Het kwam hem op een soort reprimande te staan van Manuela Bijl (Eerlijk Alternatief), die hem vroeg of hij wel had gelezen wat er allemaal voor dat geld was gedaan. Van Zielst hield het op: “Als ik iets teveel geld vind, dan mag ik dat gewoon zeggen”. 

De Jan Janssenhal in Nootdorp is vorig jaar wel een beetje opgeknapt, maar een renovatie of vervanging is toch nodig, vindt Trots.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *