Nieuwe ontmoetingsplek in Delfgauw

De ruimte van het Sportcafé heeft van de nieuwe uitbater van de lunchroom al een ander aanzien gekregen.

SBJ Samen Sterk heeft een nieuw onderkomen in Delfgauw. In de ruimte van het voormalig Sportcafé aan de Florijnstraat, grenzend aan de sporthal, is in de afgelopen maanden gewerkt aan de inrichting van de ontmoetingsruimte Buren van Delfgauw. De partners binnen SBJ (SWOP, Bibliotheek Oostland en Jeugd- en Jongerenwerk) en de Balletschool Delfgauw, gaan veel van de activiteiten die tot nu toe verspreid over Emerald werden gehouden, op de nieuwe locatie concentreren.

Tot een jaar geleden was de ruimte door de gemeente verhuurd aan een commerciële exploitant, maar het Sportcafé liep niet meer zo goed. Ook leverden de activiteiten in het pand volgens de gemeente geen maatschappelijke meerwaarde voor Delfgauw.

Het contract met de exploitant werd vorig jaar met een flinke zak geld afgekocht, en vanaf dat moment werden door SBJ en de Balletschool plannen ontwikkeld voor het gebruik van de ruimte. Ook zijn ondernemers gevonden die in de ruimte een nieuwe lunchroom en een Italiaanse ijssalon gaan exploiteren.

Officiële opening

In de afgelopen weken is Buren van Delfgauw al voor een deel in gebruik genomen. De ondernemers zijn aan de slag gegaan, en ook het kinderwerk heeft zijn eerste activiteiten al bij de Buren gehouden. Volgende week woensdag, 1 mei, volgt de officiële opening. Vanaf 11 uur zijn er allerlei activiteiten, waaronder een baristraworkshop, sport- en spel, een uitvoering van leerlingen van de balletschool, koersbal, workshops sleutelhangers maken en voorlezen door medewerkers van de bibliotheek.

Op de website van de Buren van Delfgauw is al wat informatie te vinden over activiteiten die daar plaatsvinden. Die wewbsite wordt in de komende tijd verder uitgebreid.

De laatste jaren liep het niet meer zo goed met het Sportcafé. Daarom heeft de gemeente vorig jaar de toenmalige exploitant afkocht en het huurcontract ontbonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *