Nieuwkomers leren in de zomer door

Statushouders leren in de zomer door.

De vakantieperiode is begonnen, maar niet iedereen zit stil. Vluchtelingen die in Pijnacker-Nootdorp bezig zijn met een inburgeringscursus, kunnen in de komende maanden naar de Zomerschool. De gemeente heeft met de aanbieder van de inburgeringscursus geregeld dat ook in de zomer taalles wordt aangeboden, in combinatie met lokale activiteiten die de statushouders helpen om wegwijs te worden in de maatschappij. Ze gaan samen wandelen of fietsen door het dorp, brengen in samenwerking met het Werkgevers Servicepunt een bedrijfsbezoek, of gaan kijken bij sportverenigingen.

De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt, omdat de inburgeringscursussen zelf gedurende de zomer stil liggen. Daarom heeft Pijnacker-Nootdorp onderzocht of er een alternatief programma kon worden aangeboden, omdat stilstand vaak achteruitgang is, schrijft het college van B & W in een informatienota aan de gemeenteraad.

Maatschappelijke activiteit

De Zomerschool wordt aangeboden aan ongeveer twintig statushouders, Zij krijgen elke week twee ochtenden taalles, en ook is er wekelijks een maatschappelijke activiteit op een andere plek in de gemeente. De kosten van de Zomerschool worden gezet uit het budget voor het sociaal domein van de gemeente.

De gemeente gaat ook onderzoeken of voor de Zomerschool een subsidie vanuit Brussel kan worden verkregen. De aanvraag daarvoor doet Pijnacker-Nootdorp samen met de gemeente Zoetermeer.

 

Een reactie op “Nieuwkomers leren in de zomer door”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *