Nipt verlies voor RKDEO VR1

VOETBAL | DSVP VR1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen CSW uit Wilnis. De vrouwen verloren met 3-1. RKDEO VR1 ging zondag naar Gilze. Ook zij verloren hun uitwedstrijd, van vv Gilze VR1 werd het 4-3.

Op het eigen sportpark begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. De vrouwen van vv Gilze waren feller en wisten elkaar beter te vinden. De ploeg van trainer Bram Beezemer kwam ook snel op achterstand door een ongelukkig moment in de verdediging. Een hoge bal kon niet worden weggekopt en de spits van Gilze lobt de bal over keepster Babette Visser heen. Na de achterstand begon RKDEO ook te voetballen en kreeg ook wat kansen. Zoals via Charlotte Elsackers die botste tegen de keepster van Gilze en in de rebound hield Eline Letsch haar hoofd niet goed erbij en schoot, voor een leeg doel, over.

Snel erna viel de gelijkmaker. Na een mooie aanval kreeg aanvoerster Lizzy van Diepen de bal en schoot haar eerste doelpunt van het seizoen erin. Lang kon de ploeg van Beezemer er niet van genieten. Na een aanval over de rechterflank belandde de bal, na een ingreep van Visser, bij iemand van Gilze die binnen kon tikken, 2-1. Ook nu kwam RKDEO snel terug in de wedstrijd. Na een paar mooie combinaties kwam de bal bij Elsackers, die nu wel goed afrondde en de gelijkmaker maakte. Toch ging Gilze met een voorsprong de rust in. Na een overtreding van Lina el Yajloufi werd er een vrij trap gegeven op randje zestien meter gebied. Voor Visser was die bal onhoudbaar, 3-2.

Strijdlust

Na rust werd er snel gescoord door de thuisploeg. Een overtreding op Larissa Zoutman werd niet gezien door de scheidsrechter. Daardoor konden de aanvalsters van Gilze doorlopen en kon er worden gescoord na een voorzet over de rechterkant. Er waren veel irritaties over en weer, maar de vrouwen van RKDEO wisten er goed mee om te gaan. Uiteindelijk maakte topscorer Nicole de Bruijn de aansluitingstreffer, en verkleinde ze het gat weer tot één doelpunt. Daarna zette RKDEO de tegenstanders continu onder druk. Via Letsch en Ginger van der Voort kwam RKDEO een paar keer gevaarlijk bij het doel van Gilze, maar beiden konden niet afmaken. Van der Voort werd nog onderuit gehaald in het zestien meter gebied, en zo kreeg RKDEO nog een penalty. Michelle Oosterlaken nam de penalty, maar zij schoot over. Tot het einde van de wedstrijd bleef de uitploeg de druk erop houden, maar ze konden niet meer scoren. Zo verliest RKDEO nipt met 4-3 van vv Gilze.

Hier vind je de stand en overige uitslagen uit de zondag 2e klasse F.

(Bron: Facebookpagina RKDEO Vrouwenselectie zondag)

DSVP VR1 speelde uit tegen CSW uit Wilnis. Namens DSVP scoorde Roanne Schouwstra. Het bleef gelijk tot aan de 85e minuut, want toen scoorden de vrouwen van CSW nog twee keer. De ploeg uit Pijnacker verloor daardoor met 3-1, en blijft voorlaatste staan in de competitie.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de 1e klasse A.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *