Nog een week stemmen op kunstwerk

Er zijn al aardig wat stemmen binnengekomen voor de tweede Kunst in de Gemeente-verkiezing in Pijnacker-Nootdorp. Maar wie er nog niet aan toe was gekomen heeft nog de kans: tot en met 16 juli is het mogelijk om via de website van de gemeente aan te geven welk kunstwerk een jaar lang een plek zou moeten krijgen op de wisselsokkel, die geplaatst wordt op het plein voor het grote wooncomplex aan de Laan der Zeven Linden in Delfgauw.

Voor de tweede editie van de kunstverkiezing hebben tien beeldend kunstenaars uit de regio ontwerpen ingestuurd. De jury onder voorzitterschap van burgemeester Francisca Ravestein heeft er zes geselecteerd die aan het publiek worden voorgelegd. Met deze publieksronde wordt bepaald welke drie kunstwerken doordringen tot de finale. En dan is het opnieuw aan de jury om de definitieve keuze te maken.

De winnende kunstenaar verhuurt het beeld of object een jaar lang aan de gemeente tegen een vergoeding van € 3000. Daarna gaat het beeld terug naar de eigenaar, tenzij de gemeente na dat jaar alsnog zou besluiten om het aan te kopen en een definitieve plek te geven.

Stemmen op een van de ontwerpen kan via een formulier op deze webpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *