Nog geen oplossing voor Repair Café

Het Repair Café Pijnacker-Noord weet nog niet waar de activiteiten kunnen worden voortgezet.

Het Repair Café Pijnacker-Noord, dat in september zijn eerste lustrum viert, weet nog niet waar het na de zomer zijn activiteiten kan voortzetten. De viering van het jubileum wordt overschaduwd door het feit, dat basisschool De Schatkaart niet langer beschikbaar is. Lokalen die niet door de school werden gebruikt, moeten in het nieuwe schoolseizoen onderdak bieden aan studenten van het Stanislascollege. Het Repair Café is een van de onderhuurders die daar het slachtoffer van is geworden.

Het Repair Café kan voor de viering van het jubileum nog één keer in de school terecht: in de hal van de school. Daar zijn op zaterdag 7 september voor de laatste keer de vrijwilligers te vinden die allerlei apparaten en andere spullen die stuk zijn, weer proberen te repareren, om ze zo een tweede leven te kunnen geven.

In de middag wordt met twee lezingen stilgestaan bij het jubileum van het eerste lustrum van het Repair Café. Hoogleraar prof. Luscuere van de TU in Delft spreekt dan over de circulaire economie, en Bart Ennema licht de succesformule van het Repair Café toe. Daarna is er een jubileumreceptie.

Noodsprong

Het feit dat het Repair Café de vertrouwde plek in De Schatkaart moet verlaten dreigde een streep te zetten door de lustrumviering. Dat de organisatie nu eenmalig in de hal van de school terecht kan is volgens Charles van der Mast van de Stuurgroep Repair Café Pijnacker-Noord een noodsprong.

Voor Muziekschool Pijnacker en het Pijnackers Kamerorkest, die ook gebruik maakten van lokalen van De Schatkaart, is inmiddels wel een oplossing gevonden. Zij nemen na de zomer een leegstaande ruimte in gebruik in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *