Nominatie ‘Kortebaan van het jaar’

De Zilveren Zweep ging op 8 oktober naar de winnaar van de kortebaanwedstrijd in Nootdorp, Lindsey Pegram.

De stichting Kortebaan Nootdorp is genomineerd voor de titel ‘Kortebaan van het jaar’. Samen met vier andere organisatoren van draverijen op de korte afstanden in Nederland is Nootdorp genomineerd voor de titel door de redactie van het nieuwsplatform Kortebaandraverijen.nl. De winnaar krijgt de prijs op 27 november.

Nootdorp is door de jury genomineerd door de grote durf die het bestuur heeft getoond door de draverijen, die gepland waren voor 27 augustus, af te gelasten in verband met de te hoge temperaturen op die dag. “Dit in combinatie met de toch al zeer professionele organisatie en de uitstekende voorzieningen zorgt ervoor dat Nootdorp de nominatie verdient”, aldus de jury.

De redactie heeft veel lof voor het bestuur van de Nootdorpse stichting, dat niet bij de pakken neer ging zitten toen de wedstrijden door de weersomstandigheden moeten worden afgelast. De keuze voor de nieuwe datum van 7 oktober noemt men ‘een schot in de roos’. Koersen op zondag en in oktober trok veel publiek naar De Poort, waardoor er via de totalisator meer werd omgezet dan vorig jaar. 

Ook de draverijen in Enkhuizen, Heemskerk, Medenblik en Purperend zijn genomineerd voor de prijs. 

De vakjury en de liefhebbers van draverijen bepalen nu samen welke kortebaan de titel verdient. Iedereen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan kan zijn drie favorieten insturen. Hun stemmen tellen voor de helft mee. Een vakjury, bestaande uit draverijcomitéleden, deelnemers en de redactie, zorgt voor de andere helft van de stemmen.

Meer informatie over de Kortebaan van het jaar

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *