Nootdorp blij met gelijkspel, DSVP en Oliveo doen goede zaken

VOETBAL | Op een zeer winderig sportpark ‘s-Gravenhout voetbalde SV Nootdorp zaterdag tegen het Haagse Die Haghe. In een gelijk opgaande wedstrijd was het de thuisploeg die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Aanvaller Ricoberto Luijando kreeg de bal prachtig mee na een pass van Joshua Steenvoorden, maar Luijando schoot net naast. De ploeg van trainer Marco Jalink had meer de bal, maar was er op momenten best slordig mee. Die Haghe zette ook, als de thuisploeg wilde opbouwen, veel druk waardoor de doelman Yannic Augustinus veel lange ballen moest geven.

De eerste kans voor de bezoekers kwam pas na een half uur spelen, maar het afstandsschot van Bind Ahmed ging rakelings naast. Die Haghe kwam er voor rust nog een keer gevaarlijk uit. Na een vrije trap van Ricardo Rosario Lopes Landim kwam de bal bij Charles Junior Nelson Quarty terecht. Hij kon ongehinderd voorgeven, maar Gino Mulder kon de bal net niet binnen glijden.

Na rust begon Nootdorp goed. Het kreeg in het eerste kwartier zelfs twee kansen via Serhat Cakmak en Jaël Paas. Die Haghe werd in de 65e minuut gevaarlijk via Gino Mulder, maar hij schoot over. De wedstrijd zakte daarna qua niveau wat in, al vergoedde de spanning veel. Vooral in de laatste vijf minuten was er spektakel. Eerst schoot Peter de Keer een vrije trap namens Die Haghe tegen de lat en daarna in de laatste minuut kon Luijando doorlopen richting de keeper van Die Haghe, Bas Drost. In plaats van zelf te schieten gaf hij de bal aan invaller Joey van Maaren, maar die schoot ruim over het doel heen. Zo bleef de brilstand op het bord staan.

Gekke slotfase

Marco Jalink was uiteindelijk wel tevreden met de uitslag. ”Als je naar de wedstrijd kijkt heeft deze 0-0 de verhoudingen prima weergegeven. We speelden beide vanuit een goede organisatie, weinig ruimtes op het middenveld en de wind maakte het ook niet makkelijker. Het was verder geen spectaculaire wedstrijd, maar de slotfase maakte veel goed, want het was een gekke slotfase. We konden nog verliezen, maar de bal belandde eerst op de lat en daarna pakte Yannic (Augustinus) nog knap een bal. En in de allerlaatste minuut konden we nog winnen, want dat was een 100 procent kans natuurlijk en die moet er gewoon in. Verder waren we slordig in balbezit, veel verkeerde keuzes, slechte aannames. We waren niet goed aan de bal. Dat moet beter.”

Ook de aanvoerder, Mike Hollenberg, kan leven met een punt, al baalde hij wel van de laatste kans in de laatste minuut. ”Als we hem dan gewoon maken dan win je deze wedstrijd, maar qua kansen over en weer is deze 0-0 een terechte uitslag. Het ging verder best wel goed vond ik, de eerste helft ging wel, maar de tweede helft was wel al beter. De omstandigheden, zoals de wind en veld, waren lastig. Al vind ik wel dat we gewoon moeten blijven voetballen en dan niet met lange ballen gaan spelen. Je ziet het aan de vlaggen, door de harde wind gaan de ballen dan alle kanten op.” Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse B.

Revanche

In Monster wilde DSVP zich revancheren voor het verlies in de eerste speelronde, destijds werd het in Pijnacker 0-4 voor Sportclub Monster. Na een klein half uur spelen kwam de ploeg van trainer Dennis van den Steen op voorsprong. Via spits Dylan de Haan werd het 0-1. Op slag van rust kwam Monster na een corner op gelijke hoogte via Koen Warners. Na rust was de thuisploeg sterker, al kreeg DSVP wel de eerste grote kans. In het laatste half uur trokken de bezoekers de wedstrijd over de streep. De Haan maakte zijn tweede na een voorzet van Michel van der Elst, dezelfde Van der Elst scoorde de winnende via een geweldig schot. Zo won DSVP met 1-3 van Monster.

Trainer Dennis van den Steen na afloop: ”Wat een verschil met de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Monster, die we kansloos hadden verloren.” Hier vind je de overige wedstrijden en de stand uit de zaterdag 3e klasse B.

Goede overwinning

Oliveo (za) ging zaterdagmiddag richting Rotterdam, daar werd op sportpark Zuiderlaan gevoetbald tegen VOB. De score werd geopend door Ivo Roos. De thuisploeg kwam nog wel op gelijke hoogte, maar was verder geen partij voor de ploeg van trainer Wim Baggerman. Voor de rust had Ben van der Helm Oliveo weer op voorsprong gezet, 1-2. In de tweede helft liep het team uit Pijnacker verder uit door doelpunten van Joey Klijn, twee keer, en Ado Murlocivic. Baggerman was na afloop tevreden. ”Op een heel slecht veld hebben we een prima prestatie neergezet. Het is een goede overwinning.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse F.

Serhat Cakmak zet voor zijn ploeg SV Nootdorp een aanval op.
Trainer Marco Jalink geeft aanwijzingen aan zijn spelers.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *