Nootdorp door naar de finale voor promotie

In de tweede ronde voor promotie naar de zaterdag Hoofdklasse moest Nootdorp het op het eigen sportpark ‘s-Gravenhout opnemen tegen Hoofdklasser SDC Putten. In de Hoofdklasse B was de ploeg uit Putten op de dertiende plek geĆ«indigd. Waar Nootdorp ‘mocht’, was het voor Putten dus ‘moeten’. Het was uiteindelijk de ploeg van trainer Marco Jalink die doorging naar de finale voor promotie door met 3-1 te winnen. SDC Putten speelt volgend seizoen dus in de 1e klasse.

SDC Putten begon goed aan de wedstrijd en de bezoekers kwamen na een kwartier voetballen op voorsprong. Wilbert Wessels opende de score. Lang kon Putten niet van de voorsprong genieten, want in de 26e minuut werd door Rodney Ebing de stand gelijk getrokken. De bezoekers kwamen er daarna niet meer uit en vlak voor de rust kwam Nootdorp op voorsprong. Na een voorzet van AJ Mercera jaagde Joey van Maaren de bal tegen de touwen.

Hard schot

Na rust gaf Nootdorp niet veel kansen weg. De ploeg van Jalink kwam zelfs op 3-1. Het was een hard schot van Ebing dat binnen viel. Nootdorp wist daarna niet meer te scoren, ondanks de vele kansen die de thuisploeg kreeg. Het bleef dus bij 3-1 en zo gaat Nootdorp door naar de finaleronde voor promotie. De tegenstander is ook bekend: SDV Barneveld. Zij wisten na penalty’s (1-1 na verlenging, 5-3 na penalty’s) van Sliedrecht.

Marco Jalink na afloop: ”Wij hebben verdiend gewonnen vandaag. Onwijs trots op deze ploeg. Volgende week moeten we het afmaken tegen Barneveld. Hopelijk zijn we dan na afloop Hoofdklasser.”

Taner Bayram namens Nootdorp in duel voor de bal
Nootdorp-verdediger Dirk Kusters weet de bal binnen de lijnen te houden
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.