Nootdorp en DSVP winnen, Oliveo en RKDEO niet

VOETBAL | Na het doelpuntrijke bekerduel eerder deze week van zowel Nootdorp (7-4 tegen Haastrecht) als BOL (8-0 VV Succes) werden er zaterdag veel doelpunten verwacht tijdens de confrontatie op sportpark ‘s-Gravenhout, maar dat viel wat tegen. De ploeg van trainer Marco Jalink begon goed aan de wedstrijd en werd ook snel gevaarlijk via Joey van Maaren en Peter LoMonaco. In het eerste kwartier kreeg Nootdorp nog een kans via AJ Mercer, maar zijn schot ging net naast het doel.

Na ruim een half uur spelen leek het erop dat Nootdorp op een verdiende 1-0 voorsprong kwam. Het was dat Mitchell Abdoel buitenspel stond, anders had Mercera zijn ploeg op voorsprong gezet. Vlak voor rust schoot middenvelder Jop Verhagen de bal net naast het doel met een afstandsschot. Na rust had BOL het een en ander omgezet en daar had Nootdorp het even moeilijk mee. De bezoekers kregen snel na rust twee megagrote kansen via Timon Plak en Martijn Ton, maar beiden zagen dat de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in ging.

Winst

Waar het leek dat BOL op voorsprong zou komen was het juist Nootdorp dat in de 49e minuut op 1-0 kwam. Een corner werd binnen gekopt door centrale verdediger Peter Lomonaco. Zeven minuten later werd zelfs de 2-0 gemaakt. Mercera onderschepte de bal van een verdediger van BOL en gaf een voorzet op Abdoel, die makkelijk de voorsprong kon verdubbelen. Nootdorp kwam niet meer in gevaar en kon via Abdoel zelfs nog op 3-0 komen, maar hij kon de bal niet lekker meenemen. Het bleef daardoor 2-0 voor de thuisploeg.

Trainer Jalink was na afloop tevreden met de overwinning. ”We begonnen goed aan de wedstrijd en de eerste helft was ook van ons. Helaas gingen we niet met een voorsprong de rust in. In de tweede helft begon BOL goed, hebben we geluk dat ze niet scoorden. Gelukkig maakte we snel de goal en daarna gingen ze in de fout waardoor we nog een keer konden scoren. Daarna zaten we beter in de wedstrijd en gingen we beter voetballen, maar vergaten we onszelf te belonen met meer doelpunten.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse A.

Randy Stanneveld (nr 13) zet Martijn Ton (7) van BOL onder druk.

Eerste overwinning

DSVP wachtte na drie wedstrijden op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Dennis van den Steen hoopte zaterdag op de eerste drie punter tegen Ariston ’80 uit Delft. Op sportpark De Groene Wijdte was de eerste helft moeizaam, maar vlak voor de rust kreeg de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen. Aanvaller Dylan de Haan schoot echter tegen de paal. Na rust was het wel raak, want spits De Haan opende de score na een assist van Bauke Beerda. De 2-0 werd een kwartier voor tijd gemaakt door weer spits De Haan. Dat was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd en zo won DSVP voor het eerst dit seizoen. Van den Steen na afloop: ”Eindelijk de eerste overwinning. Ook complimenten aan de verdediging en de keeper natuurlijk met de ‘0’, die hebben het voortreffelijk gedaan.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de 3e klasse B.

Eerste verlies

De eerste echte grote test voor Oliveo was deze zaterdagmiddag tegen Graaf Willem II VAC uit Wassenaar. Voorafgaand zei Oliveo trainer Edwin Vurens dat deze tegenstander een van de concurrenten is voor het kampioenschap.

Op sportpark De Roggewoning stond het binnen 26 minuten al 1-1. Oliveo kwam wel eerst op achterstand, maar snel na de 1-0 wist Tim van Rheenen, na een voorzet van Gerben Pels, de stand weer gelijk te trekken. Dat was ook de ruststand. Tien minuten na de hervatting kwam de thuisploeg op 2-1 voorsprong. Oliveo ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef 2-1 en zo verloor Oliveo voor het eerst dit seizoen. Trainer Vurens was na afloop zeer teleurgesteld over de instelling van zijn team. ”We hebben verdiend verloren vandaag. Vanaf de aftrap zag je dat Graaf Willem II VAC meer wilde winnen dan Oliveo. We hebben verloren op strijdlust en bereidheid. Ik hoop dat dit een wake-up-call is voor ons, want op deze manier gaan we vaker verliezen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse E.

Streekderby

De streekderby tussen VV Wilhelmus en RKDEO werd op zaterdag gespeeld. Op sportpark Westvliet gebeurde er niet heel veel, wel was het een gelijk opgaande wedstrijd. Snel na rust kreeg de ploeg van trainer Wesley Epskamp een penalty nadat er hands werd gemaakt na een schot van Jack Doorschodt. Het was aanvaller Tommy Simonis die de penalty benutte. Snel erna wist Cedric Ake de gelijkmaker te scoren nadat hij makkelijk door de defensie van RKDEO heen kon dribbelen. Nog geen vijf minuten later kreeg Wilhelmus een vrije trap en die werd binnen geschoten door Sjoerd Dekker. In de 84e minuut werd het zelfs 3-1 voor de thuisploeg, nadat Nick Hendrikse via de kluts de bal erin schoot end e eindstand bepaalde op 3-2.

De trainer was na afloop niet tevreden. ”We hebben weinig gecreĆ«erd en zij waren net iets gelukkiger in de afronding. De hoofden gingen helaas weer hangen nadat er een tegengoal viel, dat heeft denk ik te maken met het feit dat we een jong en nog niet heel ervaren team zijn.”

Zondag worden de overige wedstrijden gespeeld uit de zondag 2e klasse D. Hier vind je het schema en de stand.

SV Nootdorp-verdediger Dirk Kusters zet de achtervolging in om Timon Plak af te stoppen
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *