Nootdorp en Oliveo bekeren door

VOETBAL | De bekerwedstrijd van SV Nootdorp en VV Haastrecht kende dinsdagavond een vertraging van een half uur omdat er geen scheidsrechter was. Toen die er eenmaal was kon er afgetrapt worden en kreeg het publiek op sportpark ‘s-Gravenhout een heerlijk doelpuntenfestijn te zien.

Nootdorp begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase veel kansen om snel de score te openen. Na een kwartier voetballen werd de verdiende 1-0 gemaakt door Jop Verhagen. Waar de bezoekers nog geen kans hadden gecreƫerd, was het echter na de aftrap gelijk raak. Een paar tellen na de openingstreffer was het Bjorn van Leeuwen die de onverwachte gelijkmaker maakte. Drie minuten later werd het zelfs 1-2 door Thijmen Raateland.

De thuisploeg moest op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook zes minuten later. Na eerst een harde uithaal van net buiten de zestien meter van AJ Mercera werd uit de hoekschop die daarop volgde de 2-2 binnen gekopt door Mitchell Abdoel. Dezelfde Abdoel zag in de 32e minuut, na een mooie slalom in het strafschopgebied van de tegenstander, zijn pass door een verdediger van Haastrecht in het doel belanden. Ook nu kon de ploeg van trainer Marco Jalink niet lang genieten van de voorsprong, want vijf minuten later moest Nootdorpkeeper Michael de Leeuw de bal uit het net vissen. Na een voorzet van Joep Wijnands kopte Raateland de 3-3 binnen.

‘We begonnen goed’

Nootdorp kwam vlak voor rust nog op 4-3 door Mercera na een pass van Joey van Maaren. De thuisploeg begon ook na rust weer ijzersterk, maar scoorde nog niet. Dat deden de bezoekers via Romeo Rietveld wel na een fout in de opbouw van Gillian Pieper. Haastrecht kwam na weer een fout achterin bijna op 4-5, maar keeper De Leeuw kwam op tijd het doel uit om de spits van de bezoekers het zo moeilijk mogelijk te maken. Uiteindelijk trok Nootdorp de winst over de streep in het laatste kwartier van de wedstrijd. Abdoel schoot de 5-4 binnen, een paar minuten voor tijd was daar Ryan Lugtigheid die wist te scoren en de eindstand werd bepaald door Rodney Ebing. Zijn 7-4 was ook het laatste wat er gebeurde, want na het doelpunt vloot de scheidsrechter gelijk af.

”We zijn door, dat is het enige positieve van deze wedstrijd”, begon Nootdorp-trainer Marco Jalink. ”We begonnen niet slecht vond ik, creĆ«erden genoeg kansen en speelden goed. We kwamen terecht op voorsprong, maar heel snel erna ligt de 1-1 in het netje. Vanaf dat moment werd het een hele gekke wedstrijd. We komen achter, daarna weer voor. En achterin waren we iets te nonchalant en we gaven daardoor te veel kansen en doelpunten weg. Maar de complimenten aan de tegenstander, want ze hebben het gewoon goed gedaan vandaag.”

Jeugdig elftal

DSVP mocht voor de bekerwedstrijd richting Hellevoetsluis om het op te nemen tegen VV Hellevoetsluis. DSVP-trainer Dennis van den Steen stelde een jeugdig team op en bij de rust stond het 1-2 voor zijn elftal. Het was aanvaller Luuk Marskamp die twee keer scoorde voor zijn elftal. Aan het einde van de wedstrijd glipte de overwinning door de vingers van DSVP. Want vlak voor het einde stond er 3-2 op het scorebord en lag DSVP uit het bekertoernooi. Toch was trainer Van Den Steen niet ontevreden na afloop: ”Het was een leuke wedstrijd waarin we met een erg jeugdig team speelden. Helaas hebben we verloren, maar ondanks dat gingen we met een goed gevoel terug met de Sponsorbus naar Pijnacker.”

Verdiend gewonnen

Ondanks dat Oliveo het bekerduel tegen Blauw-Zwart uit Wassenaar goed begon, kwam de ploeg van trainer Edwin Vurens voor het eerst in tijden achter te staan. De thuisploeg herpakte zich wel, maar kon voor de rust niet meer tot scoren. Een paar minuten na rust was het wel gelijk raak: Max Huurman maakte de 1-1. Het ging daarna hard, want snel erna scoorden ook Laurens Huurman en Noah Boer. Donny Mulder zorgde voor de 4-1 en de eindstand werd bepaald door Boer, die met zijn tweede van de avond de 5-1 voor zijn rekening nam.

Edwin Vurens na afloop van de wedstrijd: ”We begonnen goed, kwamen helaas achter. Wat misschien ook wel eens niet zo gek is, want het is al een lange tijd geleden voor ons. Na de 0-1 voor Blauw-Zwart ging het lang gelijk op, maar na de gelijkmaker was het eenrichtingsverkeer en hebben we verdiend gewonnen.”

Bijzondere wedstrijd

Op een afgelegen veld in Oudenhoorn werd de bekerwedstrijd gespeeld tussen OHVV en Wippolder. De thuisploeg kwam voor de rust op een 2-0 voorsprong via twee afstandsschoten. De ploeg van trainer Mark Moen ging voor de rust op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die kwam pas na een kwartier spelen in de tweede helft. Yannick Prade gaf de bal aan spits Anthony Sintniklaas die de 2-1 maakte.

Lang kon Wippolder er niet van genieten, want een minuut later wist de thuisploeg de 3-1 te maken. Wippolder dacht ook nog op 3-2 te komen, maar dat doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter. Moen na afloop: ”Dit was een bijzondere wedstrijd, op zo’n afgelegen veld. Het was geen best veld waar we ons spel goed op konden spelen. We moeten deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten, het was van onze kant niet zo heel goed.”

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *