Nootdorp loopt uit voor draverij

Lindsey Pegram en het paard Eliot Charisma.

De kortebaanwedstrijd in Nootdorp werd zondag ouderwets druk bezocht. Het leek wel alsof half Nootdorp was uitgelopen naar de Poort om te genieten van de paardensport, maar misschien net zoveel van het bier. Vooral rond de finish en de VIP-tent was het erg druk achter de dranghekken.

Wie vooral voor de sport kwam beleefde ook een mooie dag. Lindsey Pegram won de Zilveren Zweep achter Eliot Charisma, en ze behaalde op de voorlaatste kortebaanwedstrijd van het seizoen ook haar eerste kampioenschap als pikeur. Ze liet in Nootdorp haar naaste concurrent Manon Pools achter zich. Die was al in de tweede omloop met twee paarden uitgeschakeld.

Door de strijd in Nootdorp ligt Eliot Charisma op kop voor de titel ‘Paard van het jaar’. De ruin kwam na zijn overwinning op gelijke hoogte met Doc Holiday, die derde werd in Nootdorp. Eliot Charisma gaat echter aan de leiding vanwege het aantal overwinningen. De beslissing valt op maandag 15 oktober in ’t Zand.

Wethouder Frank van Kuppeveld (rechts) reikt de Zilveren Zweep uit aan de winnaar van de kortebaanwedstrijd in Nootdorp.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *