Nootdorp maakt zich op voor Kermisweek

De kermis begint woensdag.

Voor de 19e keer is het vanaf woensdag op het terrein van de ijsclub bij de Dobbeplas en op allerlei andere plekken in het dorp feest. Vijf dagen lang is iedereen die zin heeft in vertier en gezelligheid welkom op de kermis en in de feesttenten op het ijsclubterrein. Verder speelt de Kermisweek zich ook weer af op de Poort, sportpark ‘s-Gravenhout, rond de vijver bij de Kievitsbloem en de Wolverlei en op het Paradeplein.

Het evenement begint op dinsdag 6 augustus om 10.30 uur in winkelcentrum de Parade met de Ponybrunch. Jonge ruiters stellen zich dan samen met hun pony aan het publiek voor, vaak prachtig uitgedost, en daarna storten de paardjes zich op de schotels met haver, fruit en andere lekkernijen.

De kortebaandraverijen op De Poort beginnen dinsdag om drie uur ’s middags, met om vier uur de eerste start.

Voor de jeugd van 4 tot 12 jaar is er woensdag 7 augustus de viswedstrijd bij de Kievitsbloem. Om twee uur begint op sportpark ‘s-Gravenhout een spellenmiddag voor dezelfde leeftijdsgroep. Om vier uur gaat op het Paradeplein het Zomerterras van start, met veel optredens en discomuziek. Op het kermisterrein achter de ijsclub begint om 19 uur het dartskampioenschap en een uur later gaat ook de feesttent open.

De wielerronde, met veel verschillende onderdelen, staat donderdag 8 augustus op het programma. Op de Poort wordt vanaf 12 uur gefietst, met als hoogtepunten de dikke banden race (12.30 uur), de criteriums voor dames (14 uur) en amateurs (16 uur) en daarna de funklassen en een bedrijvenploegenrit (19.30 uur). Aansluitend is er een feestavond.

Vrijdag 9 augustus begint om 13 uur de spellenmiddag voor de jeugd bij de Wolverlei. ’s Avonds is er natuurlijk weer feest in zowel de kleine als de grote tent op het ijsclubterrein.

Zaterdag 10 augustus zijn er vanaf 10.15 uur leuke activiteiten in de grote feesttent bij de ijsclub met onder andere gratis pannenkoeken eten, een bloemschikwedstrijd en komkommers sorteren. Bij de Dobbeplas begint om 13 uur het bedrijven volleybaltoernooi. In de kleine en de grote feesttent is ’s middags en ’s avonds weer veel muziek. Om 22.30 uur wordt bij de Dobbeplas het vuurwerk afgestoken.

Zondag 11 augustus tenslotte is de familiedag op de kermis en in de feesttent. Vanaf 17 uur wordt het laatste feestje gevierd in de grote tent, met onder andere de band The Guyter Generations.

Een goed overzicht van het feestprogramma tijdens de Kermisweek is te vinden in het maandblad Nootdorp Nu van augustus. Dat blad is in Nootdorp huis aan huis bezorgd, en het is ook digitaal te lezen op dit adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *