Nootdorp strijdend ten onder tegen FC Rijnvogels

VOETBAL | Op sportpark ‘s-Gravenhout speelde SV Nootdorp tegen FC Rijnvogels uit Katwijk. Op zaterdagmiddag ging de ploeg van Dick Boereboom strijdend ten onder met 0-1, waar nog een luchtje van buitenspel aan hing.

Op een zonnig sportpark in Nootdorp kreeg FC Rijnvogels de eerste kans van de wedstrijd. In de 2e minuut via een vrije trap die naast ging. De eerste kans van SV Nootdorp liet niet lang op zich wachten. In de 4e minuut schoot Ricoberto Luijando net naast. In de openingsfase van de wedstrijd was het Nootdorp die sterker was. Al kregen de bezoekers de grootste kansen, en was het bij Nootdorp zo nu en dan best slordig. Vooral via Max van Steen werd Rijnvogels gevaarlijk. In de 28e minuut werd het 0-1 door Van Steen na een snelle counter. Er werd nog vanaf de bank van Nootdorp geprotesteerd in verband met buitenspel, maar de scheidsrechter wilden er niks van weten en keurde het doelpunt goed. Vijf minuten later kreeg Nootdorp een zeer grote kans, die bijna niet te missen was. Toch ging de bal van Randy Stanneveld er niet in, want voor open doel schoot hij voorlangs.

Gemiste kansen

Na rust kreeg FC Rijnvogels de eerste mogelijkheid, na veel balbezit van SV Nootdorp, via een vrij trap van Romano van der Stoep, maar die belande op de lat. In de 61e minuut werden de bezoekers weer gevaarlijk via een vrije trap, maar dit keer schoot Jaap van Duijn naast het doel van Ronald Simonis. Daarna werd SV Nootdorp sterker en sterker, en kreeg het elftal de wedstrijd in handen. De grootste kans was voor Stanneveld in de 68e minuut, maar hij miste na dat hij één op één stond met de doelman van FC Rijnvogels, Jeffrey Verkerk. In de 80e minuut kwam pas de volgende kans via invaller Dominique Aries. Drie minuten later schoot de andere invaller Pepi Ascension net naast, na een afstandsschot van net buiten het zestien meter gebied. In de 86e minuut kreeg Luijando een kans na een corner, maar schoot voorlangs. Vlak voor het einde schoot Van Steen nog namens FC Rijnvogels net over, dat was ook de laatste kans van de wedstrijd. Zo verliest SV Nootdorp onnodig van Rijnvogels, en wacht er de komende weken nog een lastig programma om nog kans te maken op de nacompetitie plekken. Hier vind je de stand en de overige uitslagen uit de zaterdag Hoofdklasse A.

”Moeilijke momenten”

Na afloop nam de assistent trainer Dick Sloos het woord. ”Hun rechtsbuiten kwam steeds over naar de andere kant en aan het begin hadden we het daar moeilijk mee. We probeerde met de druk naar voren te spelen waardoor we één op één achterin kwamen te staan. En bij het doelpunt zag je dat de rechtsbuiten naar de andere kant was gelopen, door onze verdediging heen, hij krijgt de bal en geeft de bal aan hun spits die vrij staat en zo kan scoren. Dat zijn moeilijke momenten opdat moment, terwijl jezelf de wedstrijd in handen hebt”, Sloos over het tegendoelpunt van FC Rijnvogels. ”Of het buitenspel was? Dat konden wij vanaf de bank niet zien, maar leek wel zo aangezien de keeper uit zijn doel was. De bal werd terug gelegd en er stond nog maar één man op de doellijn en dat zouden er dan eigenlijk twéé moeten zijn.”

”En de kansen die je zelf krijgt, moet je wel maken. Een van onze aanvallers besloot in plaats van zelf te schieten de bal voor te geven nadat hij één op één met hun keeper kwam. Als er dan alsnog gescoord wordt is het ook goed, maar nu zeg je: hij had zelf moeten schieten. Dat zijn de kansen die je moet maken, en dat doen we in deze periode van het seizoen niet”, baalde Sloos nog na, nadat snel na de 0-1 een grote kans kwam voor SV Nootdorp. Ook kwam Ricoberto Luijando vertellen hoe hij de wedstrijd beleefde. ”Gezien de wedstrijd, op een moeilijk veld, denk ik dat wij de iets bovenliggende partij waren. Het enige was dat wij onze kansen niet afmaakte. En als de kans na de 0-1 goed schiet, zit die bal erin. Dat is het makkelijkste van het voetbal: als alles goed gaat lukt alles, maar als een paar dingen tegen zitten, dan kan het allemaal tegen zitten. Maar gezien de wedstrijd vind ik dat we de laatste 10 minuten de wedstrijd weer sterk op probeerde te pakken. En ik krijg daardoor ook nog een kans die er in móét en eindigt de wedstrijd in een 0-1.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *