Nootdorp terug naar de 1e klasse na matige wedstrijd

VOETBAL | Op een winderig sportpark ‘s-Gravenhout speelde SV Nootdorp zaterdag voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse. De tegenstander was DTS ’35 Ede, die vorige week won van het Groningse Oranje Nassau met 1-5. In een slechte wedstrijd won DTS nu met 0-4 en gaat SV Nootdorp een niveau naar beneden. Ze spelen volgend seizoen in de 1e klasse zaterdag. Dick Boereboom: ”Laten we duidelijk zijn: het is maar voetbal. Het is maar bijzaak, maar wel de mooiste bijzaak en ik wil deze degradatie in proporties zien. We hebben veel succes behaald hier bij Nootdorp, maar dit is een stapje terug”.

Aan het begin van de wedstrijd kreeg Nootdorp de eerste kleine mogelijkheden, en was het ook de iets betere ploeg. Tot de 18e minuut, na een fout van verdediger Angelo Ravenberg kreeg aanvaller Mohamed Laukili van DTS Ede de bal, die hij doorschoof naar Frank Hol. Die kon vervolgens scoren. Voor rust kreeg de thuisploeg nog een kans via aanvoerder Mike Hollenberg, maar zijn afstandsschot was een makkelijke prooi voor de keeper Robin Franken van DTS.

Rode kaart

In de tweede helft begon Nootdorp sterk. Maar net als in de eerste helft scoorde DTS snel. Jesse Buikema maakte de 0-2. Uit een corner kreeg Hollenberg een grote kans, maar zijn schot ging net naast. Het geloof in een goede afloop vloeide langzaam weg en was helemaal verdwenen na de rode kaart voor Randy Stanneveld. Dick Sloos: ”Dit kan gebeuren, het hoort er ook bij. Maar je kan hem wel of niet geven. Na de 0-2 was het wel al afgelopen.” Na de rode kaart scoorde DTS ’35 Ede nog twee keer, Jurrien van der Horst en Mohamed Laukili maakten de 0-3 en 0-4.

Randy Stanneveld (NR 18) aan de bal, met assistent Dick Sloos acheter hem die aanwijzingen geeft.

In de laatste 20 minuten was het een kwestie van vooral uitspelen en probeerde de ploeg van trainer Dick Boereboom nog een eretreffer te maken, maar er werd niet meer gescoord. Aanvoerder Mike Hollenberg: ”We moeten blij zijn dat het niet meer dan 0-4 is geworden, want de rode kaart was natuurlijk de doodsteek voor ons. Heel zonde dit, en ook een beetje onverwacht. En als mijn kans na de 0-2 erin gaat, krijgen we misschien nog een boost. Maar ik ga liever met 0-4 eruit dan verliezen met 1-2 in de laatste minuut.”

Angelo Ravenberg aan de bal in de eerste helft

Niet verwacht

Aanvoerder Mike Hollenberg had dit verlies niet verwacht. ”Maar dit kan altijd gebeuren, alleen maken wij drie persoonlijke fouten waaruit drie keer wordt gescoord. En dan gaat het hard. En als je de wedstrijd zag, verdienden wij het ook niet om in de Hoofdklasse te blijven.”

De aanvoerder was erg aangeslagen en benoemde nog een paar punten. ”Tekenend voor het seizoen was deze wedstrijd, we hadden gewoon te weinig kwaliteit om erin te blijven. Daar zijn we allemaal schuldig aan, zowel de spelers als de staf, maar ook de club. Iets om van te leren, en we moeten er voor zorgen dat we zo snel mogelijk weer terugkeren naar de Hoofdklasse. Het liefst na één jaar natuurlijk.”

Trainer Dick Boereboom: ”Degraderen is altijd pijnlijk en vooral de manier waarop dat gebeurd is. Maar het is misschien wel terecht, over het gehele seizoen gezien. We hebben wel veel rechtgezet in het tweede gedeelte van het seizoen, maar het is wel vervelend dat je dat niet laat zien in deze wedstrijd.”

Dit zijn de overige wedstrijd uit de nacompetitie van de Hoofdklasse/1e klasse:

  • Bennekom – Go Ahead Kampen 0-3
  • Koeltinge – DETO 1-3 nv
  • ARC – SHO 4-1
  • Spijkenisse – Noordscheschut 3-0
  • Sliedrecht – Roda ’46 wordt dinsdagavond gespeeld.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *