Nootdorp wint voor het eerst

VOETBAL | SV Nootdorp heeft dit weekend voor het eerste keer gewonnen dit seizoen. Jong FC Den Bosch werd verslagen op het eigen sportpark ‘s-Gravenhout. Het werd 3-2 voor Nootdorp. 

SV Nootdorp begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Maar na een goede combinatie in de zevende minuut scoorde Jong FC Den Bosch de openingstreffer. Twee minuten later werd het uit een corner zelfs 0-2 voor Den Bosch. Nootdorp was het daarna even kwijt en creëerde in de 21e minuut weer eens een kans. De thuisploeg had daarna meer de bal, maar echt gevaarlijk werd het team niet. Den Bosch onderschepte wel eens de bal en kreeg ook nog een paar mogelijkheden daardoor. De thuisploeg en publiek ergerden zich vooral aan de scheidsrechter, die iets te vaak floot in hun nadeel. Vlak voor rust kregen beide elftallen nog een grote kans, maar beiden misten.

Prachtig afstandsschot

Na rust was de eerste grote doelpoging voor Den Bosch. Pas na een kwartier spelen in de tweede helft was er een poging voor Nootdorp via Ricoberto Luijando die de bal goed voor kreeg van Ryan Lugtigheid. Na die kans werd Nootdorp sterker en creëerde het elftal steeds meer. Tien minuten voor tijd werd de uitploeg sterker en nam het jonge elftal het initiatief over. Toch werd het vijf minuten voor tijd 1-2 via een prachtig afstandsschot van Jerry Plat. Twee minuten later kreeg Nootdorp een terechte penalty, die werd benut door Agbor Eyongakpa. Toen ging het thuispubliek er nog meer achter staan en in de 90e minuut ontplofte de bank en het publiek nadat Serano van der Hurk de winnende goal erin schoot. En op die manier de eerste drie punten bezorgde aan Nootdorp, die het team verdiende en nodig had in de competitie. Door deze overwinning staat het elftal  niet meer laatste, maar op doelsaldo een na laatste.

Overige wedstrijden

Dit zijn de overige wedstrijden uit de zaterdag Hoofdklasse A:

  • DFS sv – RKAV Volendam 1-3
  • Swift – Rijnvogels 2-2
  • Jodan Boys – Zwaluwen 2-1
  • Spijkenisse – XerxesDZB 4-1
  • SC Feyenoord – Ter Leede 1-1
  • Achilles Veen – FC ‘s-Gravenzande 1-0
  • Capelle – Smitshoek 0-3

Hier vind je de stand.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *