Nootdorpse Kermisweek weer als vanouds

Het wordt weer een ouderwetse, daverende Kermisweek in Nootdorp, vanaf komende dinsdag. De Oranjevereniging is er helemaal klaar voor om weer zes dagen lang feest te vieren en de inwoners te laten genieten van allerlei activiteiten in het dorp.

Vanwege corona moest Nootdorp de Kermisweek twee jaar achtereen missen, dus iedereen is er wel weer ontzettend aan toe. Aan het weer zal het vermoedelijk niet liggen: de vooruitzichten voor komende week zijn goed, dus laat het evenement maar beginnen.

Bekend programma

Het programma bevat weer alle bekende onderdelen, zoals de kortebaandraverijen op dinsdag met in de ochtend de Ponybrunch op het Paradeplein, de viswedstrijd voor kinderen en het Zomerterras op woensdag, de wielerronde op donderdag en de feestavonden in de tenten bij de Dobbeplas op donderdag- en vrijdagavond. Vrijdag is er de spellenmiddag voor kinderen op de Wolverlei, zaterdag ook in de grote tent bij de Dobbeplas. En dat is nog maar een greep uit het programma.

Niet alles is hetzelfde als in eerdere jaren. Zo hebben de organisatoren het Zomerterras, dat telkens plaatsvond op het Paradeplein, in verband met het samenscholingsverbod in het winkelcentrum verplaatst naar het Dorpsplein in de Dorpsstraat. Maar de opzet van het Zomerterras blijft wel hetzelfde: feestelijke muziek en leuke optredens van 16 tot 23 uur. De optredens, maar zegerook het warme weer dat wordt verwacht maken dorstig, maar daar kan op het terras voldoende aan worden gedaan om dat op te lossen.

Kermis en vuurwerk

Geen Kermisweek zonder kermis: die is vanaf woensdag geopend op het terrein van de Nootdorpse IJsclub. En ook geen Kermisweek zonder vuurwerk: dat spektakel begint zaterdagavond rond half elf vanaf de Dobbeplas.

Wie na al die festiviteiten nog een beetje wil omschakelen voor de werkweek weer begint kan zondag 14 augustus tenslotte nog wat nafeesten in de grote tent bij het kermisterrein. Daar is dan de familiedag met wat leuke activiteiten voor kinderen, muziek door een dj en nog een optreden van zanger John Medley.

Alles over de Kermisweek is te vinden op de website van Oranjevereniging Nootdorp. Maar voor een heel gedetailleerd overzicht kun je nog beter terecht in de Telstar/Eendracht van deze week. Die is ook online terug te lezen.

Ook de viswedstrijd voor kinderen is er weer, op woensdag bij de Wolverlei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *