Nootjebal voor peuters en kleuters

Elders in het land kunnen peuters al voetballesjes krijgen. Binnenkort kan dat ook in Nootdorp.

Trotse ouders hoeven in Nootdorp niet meer te wachten tot hun kind vijf jaar oud is voor ze het kunnen aanmelden bij de plaatselijke voetbalclub. Vanaf het vroege voorjaar kunnen peuters en kleuters vanaf 2 jaar al aan de bal in de zaal van RKDEO. Twee Nootdorpse vrouwen met ervaring in onderwijs en sport nemen daarvoor het initiatief. Op 1 december is er een proefles.

In Pijnacker-Nootdorp is het er nog niet, voetbal voor zulke jonge kinderen. Dat gaat dus veranderen. Gladys Simonis en Kirsten Kok, die ermee aan de slag willen, hebben er zelfs een leuke naam voor bedacht: Nootjebal.

Leuke ervaringen

Jonge kinderen die graag tegen een balletje schoppen kunnen nu pas vanaf vijf jaar terecht bij voetbalclubs. Maar ook peuters en kleuters spelen graag met een bal, dus waarom zou je er niet eerder mee beginnen, vroegen de twee vrouwen zich af. In een aantal steden in Nederland wordt het al wel gedaan, en daar zijn er al leuke ervaringen mee.

Gladys Simonis: “Voor de allerkleinsten is er in de buurt niks op dit gebied, dus daar gaan we nu mee aan de slag. Het gaat om lesjes met eenvoudige oefeningen en leuke balspelletjes, De ouders worden er bij betrokken: die doen lekker mee. Samen oefenen is hartstikke leuk.” In de lessen, waar maximaal 12 peuters aan mee kunnen doen, gaat het om basisdingen zoals: hoe schiet je een bal en hoe kun je een bal stoppen? Het gaat om behendigheid, maar vooral om plezier.

Proefles

Gladys en Kirsten geven op 1 december bij RKDEO in Nootdorp een proefles. Daar kunnen maximaal 48 kinderen aan deelnemen, en de eerste inschrijvingen zijn al binnen. Meedoen aan de proefles kost niets. Als in maart, zoals nu de planning is, de voetballesjes echt beginnen, dan kost dat 9 euro per keer.

Meer informatie over Nootjebal is hier te vinden.

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *