Notelaer ziet De Scheg wel zitten

Jeugdcentrum De Notelaer is gevestigd in de gelijknamige monumentale boerderij aan de Nieuwkoopseweg.

Jeugdcentrum De Notelaer, gevestigd in een monumentale boerderij aan de Nieuwkoopseweg, is wel blij met de komst van de toekomstige woonwijk De Scheg. Die komt vlakbij het jeugdcentrum. Dat zal zonder twijfel een positief gevolg hebben voor het aantal deelnemers aan hobbyclub De Doewat, Scouting Pijnacker en de kinderopvang van SkippyPePijn, die alledrie op het complex van de Notelaer gevestigd zijn.

Maar zorgen heeft het bestuur van het jeugdcentrum ook. De Vlielandseweg en de Nieuwkoopseweg zullen door de nieuwe woonwijk drukker worden en vooral op de smalle Nieuwkoopseweg is dat nu al een probleem, zeker voor fietsers die naar het jeugdcentrum komen.

De Notelaer zou daarom graag zien dat er een nieuwe fietsverbinding komt naar het jeugdcentrum. De mooiste oplossing is een verbinding vanaf het Molenpad naar de parkeerplaats van het jeugdcentrum. Een andere mogelijkheid is een fietspad aan de binnenkant van de dijk van de Nieuwkoopseweg.

Particulier eigendom

Wethouder Jense liet onlangs in de gemeenteraad weten de wens van het jeugdcentrum te begrijpen, maar er zitten wel haken en ogen aan. Zo kan een nieuwe verbinding vanaf het Molenpad niet zomaar worden aangelegd, omdat de grond niet in handen is van de gemeente. Het fietspad moet dan door een weiland dat nu particulier eigendom is.

Bij de nadere uitwerking van de nieuwbouwwijk wordt sowieso naar de verkeerssituatie gekeken, ook die op de Nieuwkoopseweg. De wens van een veilige verbinding voor het fietsverkeer zal daarin zeker worden meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *