Nu aanmelden voor stagemarkt

Afgelopen jaar was de Stagemarkt in het Stanislas, dit jaar in het Montaigne.

Het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp is samen met het Montaigne Lyceum in Ypenburg en het Stanislas college in Pijnacker bezig met de voorbereidingen voor de maatschappelijke stagemarkt, die eind september wordt gehouden op het Montaigne. Organisaties en instellingen die met vrijwilligers werken kunnen aan deze stagemarkt deelnemen. Aanmelden voor een plek op de markt is nu al mogelijk.

Maatschappelijke stages vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de opleidingen op MAVO, HAVO en VWO. Zowel de leerlingen van het Stanislas als die van het Montaigne werken 30 uur als vrijwilliger bij een instelling of stichting, om zich op die manier maatschappelijk te kunnen oriƫnteren. De invulling op beide scholen is niet helemaal hetzelfde. Leerlingen van het Stanislas doen de stage buiten schooltijd, maar het Montaigne ruimt daar binnen schooltijd een zogenaamde blokweek voor in.

Instellingen die mee willen doen aan de Stagemarkt kunnen zich aanmelden via het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp. Het aanmeldingsformulier is hier te vinden.  Informatie is te krijgen bij Monique Segijn van het Bureau Vrijwilligerswerk via dit mailadres of via tel. 015-361 7570.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *