Nu ook vragen over verdwenen zwanen

Uit Pijnacker-Nootdorp, maar ook daarbuiten, kwamen de laatste tijd berichten over verdwenen zwanen. Volgens de vogelopvang kan het zijn dat ze later gewoon weer opduiken.

De fractie van de Partij voor de Dieren weet hoe ze in de publiciteit moet blijven. Vorige maand liet Carla van Viegen van de PvdD in Pijnacker-Nootdorp al weten zich zorgen te maken over de mogelijke verdwijning van zwanen uit vijvers en singels in de gemeente. Nu heeft de partij over ditzelfde onderwerp schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W.

De fractie wil van het college weten hoeveel meldingen er binnen zijn gekomen over verdwenen zwanen, en ook of er extra toezicht wordt gehouden op de dieren. Van Viegen wil dat het college een onderzoek instelt naar de zaak.

Ypenburg

Niet alleen in Pijnacker-Nootdorp zijn er zo nu en dan berichten over zwanen die verdwenen zijn. In de afgelopen week werd dit ook gemeld door bewoners van de Haagse wijk Ypenburg, die aan Nootdorp grenst. Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad heeft ook al laten weten zich daar zorgen over te maken.

Volgens de Haagse vogelopvang De Wulp hoeven de verdwijningen niet per se op stroperij te duiden. In het AD zegt een woordvoerder van de vogelopvang dat vorig jaar ook zulke meldingen binnenkwamen, maar de zwanen doken later gewoon weer op. Volgens de woordvoerder komt het vaker voor dat zwanen tijdelijk naar andere sloten of grotere wateren vertrekken, bijvoorbeeld voor de rui. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.