NVW-Thuispakket nog een week te koop

Joyce en Sander, beiden lid van de hoofdleiding, met het NVW Thuispakket..

Er is geen gewone Nootdorpse Vakantieweek dit jaar, maar wel doen veel kinderen van 27 tot en met 31 juli mee met het alternatieve programma. Al meer dan honderd kinderen uit Nootdorp – of hun ouders natuurlijk – hebben het NWV-Thuispakket besteld: een doos met een boekje en allerlei spulletjes om thuis of in de tuin, alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje, toch een leuke vakantieweek te hebben. De box is nog de hele komende week te koop, uiterlijk tot en met zondag 5 juli.

Voor het bestuur en de vele vrijwilligers van de Nootdorpse Vakantieweek was het niet doorgaan van het evenement net zo’n grote teleurstelling als voor de kinderen die vaak jaren achtereen meedoen. Maar al heel snel begonnen de creatieve ideeën te borrelen over hoe er tóch een leuke vakantieweek zou kunnen komen, op een hele andere manier dan in andere jaren. Daar waren de NVW’ers al snel uit: er werden allerlei spelletjes, speurtochten, kookideeën en andere activiteiten bedacht die in een weekprogramma zouden passen. En alles wat daar voor nodig zou zijn moest in een handige doos.

Sponsors

Gelukkig stelden de bedrijven en organisaties die vaak een bijdrage leveren aan de vakantieweek niet teleur: dankzij een heel rijtje sponsors en een bijdrage van de gemeente kan de thuisbox worden aangeboden voor vijf euro, eenderde van de kostprijs.

De bestelde boxen kunnen op maandag 27 juli, de eerste dag van de ANVW, worden opgehaald bij de Jozefschool. Direct daarna kunnen de kinderen aan de slag met spelletjes, sportieve activiteiten voor thuis, een speurtocht, prijswedstrijden, koken en nog veel meer. En wat ze dan allemaal doen, dat laten de kinderen de hele week door zien via foto’s en filmpjes die ze van zichzelf en elkaar maken. Die worden gepubliceerd op een online platform.

Het NVW-Thuispakket is hier te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *