Oecumenische viering nu ook evenement

De oecumenische viering mag voortaan ook op de infoborden.

De digitale infoborden die op verschillende plekken in Pijnacker-Nootdorp staan, worden door de gemeente gebruikt voor citymarketing. Op de borden worden evenementen onder de aandacht gebracht. Kerkdiensten en politieke bijeenkomsten worden niet als evenement gezien en daarom worden deze ook niet op de borden vermeld. schrijft het college van B & W aan de gemeenteraad.

De fractie van CU-SGP had vorige maand vragen gesteld over de infoborden, omdat een verzoek om een oecumenische kerkdienst die in januari werd gehouden niet op de borden was aangekondigd. Een verzoek om dat te doen was niet gehonoreerd, omdat een evenement dat op de borden wordt genoemd, moet bijdragen aan het profiel van de gemeente Pijnacker-Nootdorp als een aantrekkelijke gemeente om te wonen, te werken en recreëren, aldus het college. Evenementen die op de borden komen zijn bijvoorbeeld sportevenementen, braderieën en concerten.

Maar met betrekking tot de oecumenische diensten strijkt het college met de hand over het hart. “Omdat wij ons kunnen voorstellen dat de jaarlijkse oecumenische viering gezien het bijzondere karakter ook als evenement aangemerkt kan worden, zullen we deze jaarlijkse dienst voortaan op verzoek op de welkomstborden plaatsen”, schrijft het college.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *