Oliveo: Denk aan bewegingsonderwijs

Minstens twee lesuren per week bewegingsonderwijs is de norm.

Gymnastiekvereniging Oliveo in Pijnacker maakt zich er zorgen over of bij de uitbreiding van het aantal klaslokalen in Keijzershof wel voldoende rekening wordt gehouden met het bewegingsonderwijs. Bij de plannen die tot nu toe naar buiten zijn gekomen over de uitbreiding van de basisscholen in en rond de multifunctionele accommodatie Het Nest wordt over dat bewegingsonderwijs nog niets gezegd. Remco Korzeniewski van Oliveo wijst erop dat de sporthal in Het Nest al bijna aan de capaciteitslimiet zit.

Volgens het bestuursakkoord voor het primair onderwijs moet op scholen minimaal twee lesuren per week aan bewegingsonderwijs worden besteed, en waar mogelijk zelfs drie lesuren. Korzeniewski vraagt in een brief aan de gemeenteraad of het klopt dat in de huidige voorstellen geen rekening is gehouden met de gevolgen die de uitbreiding kan hebben op het bewegingsonderwijs.

De gemeenteraad bespreekt de uitbreidingsplannen van de scholen in Keijzershof deze week uitgebreid: eerst dinsdagavond in de beeldvormende vergadering en dan donderdagavond nog eens oordeelvormend, 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *