Oliveo en DSVP winnen, Nootdorp speelt gelijk

VOETBAL | DSVP voetbalde zaterdagmiddag voor het eerst op het nieuwe hoofdveld. Het grasveld is weggehaald en er is een kunstgrasveld voor in de plaats gekomen. Naaldwijk was de eerste tegenstander op dat veld. DSVP wist na een goede eerste helft te winnen. SV Nootdorp en Oliveo hadden een uitwedstrijd. Oliveo won en Nootdorp speelde gelijk.

SV Nootdorp wilden zich graag revancheren voor het verlies van vorige week tegen ZOB (1-4). Dat moest gaan gebeuren tegen Argon. Waar vorige week de tegenstander duidelijk beter was, was het nu niet het geval. Argon en Nootdorp waren gelijkwaardig, al was de ploeg van trainer Marco Jalink wel meer de bal. Zo creëerde zijn ploeg voor rust een aantal kleine kansen.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar kwam Nootdorp wel op achterstand. Uit een vrije trap wist Younes Ouaali de 1-0 binnen te schieten. Nootdorp zette aan om de gelijkmaker te scoren en creëerde veel kansen om die ook te maken. Toch viel de goal pas een kleine tien minuten voor tijd. Le-Shawn Lisse bezorgde zijn ploeg het verdiende punt. Trainer Marco Jalink kijkt tevreden terug op de wedstrijd: ”Het zat vandaag niet helemaal mee qua kansen afmaken. Ik ben wel tevreden over het veldspel, dat is stukken beter in vergelijking met vorige week.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse A.

Op sportpark De Verlichting nam Oliveo het op tegen TAC ’90. De ploeg van trainer Edwin Vurens kwam binnen het half uur op een 0-4 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Noah Boer (twee keer), Tim van Rheenen en Laurens Huurman. Na rust begon TAC ’90 goed, maar het was Oliveo dat als eerste wist te scoren. Tien minuten na rust schoot Van Rheenen de 0-5 tegen te touwen. Uiteindelijk deed de Haagse ploeg nog wel wat terug, maar de eindstand werd bepaald door invaller Nick Toussaint: 1-6.

Ondanks de ruime overwinning zag Vurens toch nog wel wat verbeterpuntjes. ”We hebben wel te veel weggeven, vind ik. Ook hebben we veel kansen laten liggen, want het had ook 1-9 kunnen zijn. We zijn goed begonnen en dit is gewoon een goede uitslag, vooral in een uitwedstrijd.” De trainer vond wel dat het organisatorisch niet goed was. “Iedereen achterin staat één-op-één en als iemand het niet goed doet, of niet, dan krijg je veel kansen tegen. Maar we creëeren met deze speelwijze wel veel kansen, al zijn we vergeten een hogere uitslag neer te zetten.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse D.

Ruime voorsprong

Deze zaterdag speelde DSVP de eerste wedstrijden gespeeld op het nieuwe hoofdveld, een kunstgrasveld, op sportpark De Groene Wijdte. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en creëerde al snel de eerste kans via Tim Ceder. Als VV Naaldwijk probeerde op te bouwen zetten de drie aanvallers van de ploeg van Dennis van den Steen snel druk. Bij balverovering werd de diepte gezocht richting de snelle voorhoede.

Op die manier werd ook de 1-0 gemaakt. Dylan de Haan kreeg de bal en stuurde Michel van der Elst weg, die goed kon afronden. Naaldwijk had wel veel de bal, maar wist weinig te creëeren voor rust. De enige kans die er was, was via Thomas van der Bogt. Hij schoot ruim over nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg die door ploeggenoten was doorgekopt. Snel erna viel het tweede doelpunt voor DSVP. Nadat Van Der Elst de bal van rechtsachter Dennis de Groot afpakte, gaf hij de bal aan spits De Haan die de 2-0 kon scoren.

Nog voor rust werd het zelfs 3-0. Ceder kon de bal nog net binnen houden en legde de bal terug op Van Der Elst. Op het randje van het strafschopgebied plaatste hij de bal in de linker hoek, onhoudbaar voor de doelman van Naaldwijk, Jeffrey Wubben.

Michel van der Elst verdedigt de bal, aanvoerder Franco van Rheenen (6) kijkt toe.

Niet meer gevaarlijk

Na rust was het weer DSVP dat goed begon. Er werden al snel kansen gecreëerd door de drie aanvallers. De 4-0 liet niet lang op zich wachten. Na een uittrap van keeper Dave Hes kwam de bal bij spits De Haan terecht. De Haan kon zo doorlopen op de keeper van Naaldwijk en rondde prima af. De bezoekers deden nog wel wat terug. Nadat de scheidsrechter eerst niet floot voor een penalty, deed hij dat een paar minuten later wel na een duw van Matthijs van Horssen. Jordy van Calsteren benutte de strafschop en bracht zijn ploeg op 4-1. Na de penalty gebeurde er nog maar weinig, er werden nog wel een aantal kansen gecreëerd, maar echt gevaarlijk was dat niet.

Trainer Dennis van den Steen was na afloop wel tevreden over zijn team. ”Alle spelers hebben het goed gedaan vandaag. Dat we bij de rust met 3-0 voorstonden is een luxe die niet vaak voorkomt bij ons. Alleen na de penalty die we tegen kregen, leken we het kwijt te zijn. Het laatste half uur hebben we gewoon vergeten te voetballen”, vertelde Van den Steen. Ook aanvaller Michel van der Elst keek tevreden terug op de wedstrijd. ”We waren scherp vandaag voorin. Als de eerste bal in het doel belandt krijg je meer vertrouwen, dan ga je veel lekkerder de wedstrijd in. Vooral als je daarna nog twee keer scoort voor rust.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.