Oliveo in tweede helft langs Wippolder

VOETBAL | Oliveo speelde zondagmiddag thuis tegen Wippolder uit Delft. RKDEO speelde uit tegen SVV uit Schiedam. Beide ploegen wisten te winnen.

Op een zeer winderig sportpark De Groene Wijdte kreeg Oliveo Wippolder op bezoek. In deze derby tussen de nummer drie en acht was het Oliveo dat de eerste kans kreeg. In de 6e minuut was het Mark Milolaza die hoog over schoot. Een paar minuten later kwam Sven Paternot (Wippolder) goed weg na doorgaan op de doelman Peter-Paul de Rotte (Oliveo). Uiteindelijk kwamen de bezoekers na 24 minuten op voorsprong. Het afstandsschot van Daley Uijthof ging via de lat en De Rotte in het doel, 0-1. Het was een felle eerste helft en vooral Wippolder maakte een paar stevige overtredingen.

Snel na rust scoorde Bob Ruijgrok, op aangeven van Tim van Rheenen, de gelijkmaker. Drie minuten later kwam Oliveo zelfs al weer op voorsprong: na een corner schoot Pjer Bom de 2-1 tegen de touwen. Oliveo was in de tweede helft veel sterker dan Wippolder. Dat resulteerde erin dat een kwartier voor tijd, na een voorzet van Milolaza, de spits Van Rheenen binnen kon schieten. Tien minuten later werd het 4-1, op dezelfde manier als het vorige doelpunt: een voorzet van Milolaza en Van Rheenen scoort. Zo wint Oliveo van Wippolder met 4-1.

Verdiende overwinning

RKDEO speelde tegen SVV uit Schiedam. Er werd gevoetbald op sportpark Harga SVV. RKDEO was de betere van de twee in de eerste helft en creëerde de meeste kansen voor rust. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong via de spits Patrick Fonseca in de 34e minuut. Dat bleef het tot de rust. Na de thee joeg RKDEO op de gelijkmaker. Tien minuten na rust kreeg RKDEO een penalty, maar de strafschop van Rob van Hagen werd gestopt door de doelman Lugtmeijer. De gelijkmaker viel in de 67e minuut. Fabian Pak schoot de bal net buiten de 16 binnen, 1-1. Vier minuten later kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong, Jorden Scherpenzeel maakte hem. Niet veel later viel de gelijkmaker alweer. Na een voorzet van Irian Boeschoten schoot Van Hagen de 2-2 binnen. Vlak voor tijd viel de verdiende 3-2 voor RKDEO. Na weer een voorzet van Boeschoten kwam de bal opnieuw bij Van Hagen terecht die de bal over de keeper heen liftte en daardoor kon Luuk Goedbloed binnen tikken.

Hier zijn de overige uitslagen en de stand van de zondag 2e klasse D.

Mark Milolaza in duel om de bal in de wedstrijd tussen Oliveo en Wippolder.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *