Oliveo uit bekercompetitie na nederlaag tegen HVV

VOETBAL | In de tweede ronde van het bekervoetbal nam Oliveo het woensdagavond op tegen het Haagse HVV. Op sportpark De Diepput werd al snel duidelijk dat er een groot klasseverschil was tussen beide ploegen: HVV speelt 2e klasse en Oliveo 4e klasse. Na tien minuten voetballen kwam de thuisploeg al op voorsprong. Na een voorzet van Wouter Vrijmoet wist Jesper Fennema de 1-0 tegen de touwen te krijgen. Drie minuten later lag de tweede ook al in het netje. Na slecht uitverdedigen bij Oliveo kwam de bal bij Joppe van der Bruggen. Binnen het half uur werd het ook al 3-0. Dit keer gaf Van der Bruggen een voorzet en die werd binnengekopt door verdediger Diederik Janssen.

Oliveo was niet bij machte om aan het normale spel te komen. De ploeg van trainer Edwin Vurens verloor vaak de bal, verloor ook veel onderlinge duels, terwijl HVV veel feller was. Het zei eigenlijk genoeg dat het eerste schot pas in de 38e minuut was, dat kwam op naam van Max Huurman, maar zijn schot was zwak en ging ruim naast. Oliveo kreeg in de laatste paar minuten voor de rust twee kleine kansjes via Gerben Pels (vrije trap) en Niels van Heeswijk (kopbal). De ene ging hoog over en de andere was een makkelijke prooi voor de HVV-doelman Ilya Lebedev.

Niet best

Vlak na de rust was daar eerste echte gevaar van Oliveo. Laurens Huurman schoot van afstand, maar zijn schot was zwak en makkelijk te pakken door Lebedev. In de tweede helft was het vooral HVV dat kansen wist te creƫeren, maar die ze gingen naast of konden worden gestopt door Oliveo-keeper Martijn Duijvestijn. Beide ploegen wisselden snel vijf keer, waardoor ze geen wissels meer hadden. Daardoor stond HVV na een kwartier voetballen na rust met tien man, nadat aanvoerder Diederik Janssen geblesseerd van het veld moest met een gebroken arm. Ook Oliveo eindigde met tien man, aanvaller Laurens Huurman kreeg teveel last van zijn hamstring. Zo ligt Oliveo uit de beker en gaat de focus nu weer naar de competitie. Zaterdag nemen ze het op tegen KSD-Marine.

”Het was niet best, nee”, zei een teleurgestelde Edwin Vurens na afloop. ”We misten een aantal spelers en de jonge jongens die we mee hadden genomen zijn een beetje onder gesneeuwd. Dat was niet hun schuld, maar de ervaren spelers gaven vandaag niet thuis en dan krijg je zo’n wedstrijd. Dat heeft, denk ik, te maken met instelling en gemakzucht. de tweede helft viel dan nog mee, maar vanaf het begin tot het einde hebben we niks te vertellen gehad. Voor sommige jongens een mooie ervaring, ze hebben hun debuut mogen maken. We mogen van geluk spreken dat het maar bij 3-0 is gebleven.”

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *