Oliveo wint matige topper van SEV

De wedstrijden voor Oliveo volgen zich in rap tempo op. Na afgelopen dinsdagavond (Oliveo – Vredenburch 8-0) moesten de mannen deze zaterdagmiddag tegen de nummer drie van de competitie: SEV uit Leidschendam. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar het team van Edwin Vurens heeft een duidelijk beter doelsaldo: +73 tegen +30 voor SEV. Toen beide elftallen het veld op kwamen werden ze verwelkomd met een sfeeractie van het thuispubliek. Er werd wat vuurwerk afgestoken en er was blauwe rook. Het publiek was duidelijk klaar voor deze topper.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waar in de eerste helft Oliveo meer de bal had. De eerste kans was wel voor SEV, maar na een voorzet van Jasper Koning kopte Valentijn Ebbers net naast. Een minuut later kwam de thuisploeg op voorsprong. Laurens Huurman probeerde een voorzet, maar die ging langs iedereen heen en belandde zo in het doel. ”Het was een scherpe voorzet”, zei Huurman na afloop eerlijk. ”Je weet gewoon: of Tim van Rheenen loopt er tegen aan of hij gaat erin, zoals nu. Ik ben er erg blij mee.” Oliveo was de betere ploeg, maar tot scoren kwamen ze niet meer voor rust.

De tegenstanders deden dat acht minuten voor de rust wel. De tweede echt goede aanval werd afgewerkt door Ariya Farsi na goed doorgaan van rechtsback Dylan van Dijk. SEV kreeg er vertrouwen door en kwam steeds beter in de wedstrijd. Na rust zetten de bezoekers die lijn door, tot de 57e minuut. Op het schot van spits Koning had Oliveokeeper Peter Paul de Rotte een knappe redding. Daarna zette Oliveo een tandje bij en kregen ze weer meer grip op de wedstrijd.

Penalty

Oliveo had wel weer de bal, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Net toen het leek dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, kreeg de thuisploeg een penalty na een domme overtreding op Niels Bentvelzen. Van Rheenen ging achter de bal staan en hij schoot hem overtuigend binnen. Een minuut later ging het mis. Invaller Ludhenttley Paulina van SEV schopte iemand van Oliveo hard onderuit en daaropvolgend kwam er een opstootje. Naast Paulina kreeg ook Reandrick de Jongh een rode kaart. De wedstrijd was daardoor bij een 2-1 stand wel gespeeld, aangezien de bezoekers met negen man kwamen te staan. In de extra tijd werd de eindstand nog bepaald op 3-1. Invaller Noah Boer kon binnen schieten na een voorzet van Bentvelzen.

”We waren de gelukkige vandaag”, zei Oliveotrainer Edwin Vurens na afloop. ”Op basis van de tweede helft was 1-1 misschien iets logischer geweest. In de eerste 20 minuten hebben wij het laten liggen, want toen creĆ«erden we veel kansen. Alleen na de 1-0 beloonden we onszelf niet met meer doelpunten. Zij scoren dan wel de 1-1. In de tweede helft waren we gelijkwaardig aan elkaar. Allebei kregen we niet veel kansen. En dan mogen wij van geluk spreken dat we aan het einde de overwinning uit het vuur slepen.”

Geflatteerd

”Dit zijn de lekkerste overwinningen”, zei Oliveo-aanvoerder Ludo van Adrichem. ”Zeker die bij wie je denkt dat het een gelijkspel gaat worden. In de laatste tien minuten beslissen we het met twee goals, wel zwaarbevochten want wel speelden niet heel goed. Het moest vandaag uit een ander vaatje komen, maar ook met veel strijd kunnen wij wedstrijden winnen. Wij zijn de verdiende winnaar, maar 3-1 was wel iets te geflatteerd.”

Concurrent RVC Celeritas speelde eerder zaterdag tegen het Delftse DVC. Zij wonnen ruim met 13-0 en zo blijven de teams bij elkaar in de buurt. Beide hebben nu als enige 33 punten, alleen heeft Oliveo een beter doelsaldo.

Hier vind je de stand en de overige uitslagen uit de zaterdag 4e klasse E.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.