Oliveo wint overtuigend, DSVP en Nootdorp verliezen

VOETBAL | Na het gelijke spel van vorige week tegen DUNO uit Den Haag ging DSVP zaterdagmiddag vol voor de winst tijdens het eerste thuisduel in het nieuwe seizoen. Op het eigen sportpark De Groene Wijdte begon de ploeg van trainer Dennis van den Steen goed aan de wedstrijd en waren er snel gevaarlijke kansen voor zijn ploeg. Toch waren de twee grootste mogelijkheden voor de bezoekende ploeg LYRA. Eerst was er een afstandsschot van spits Jari van Dijk en daarna was het Marc den Toon die het zelf probeerde, in plaats van breed te leggen op een meegelopen speler.

DSVP kreeg ook genoeg kansen via onder ander Hozan Hussaini (vrije trap) en Joey Zonneveld, maar na 27 minuten voetballen waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Sam den Hoed wist de bal achter keeper Dave Hes te krijgen. Na het doelpunt zette DSVP aan en probeerde ze de gelijkmaker te maken. Vooral DSVP-spits Dylan de Haan kreeg twee grote mogelijkheden om dat te doen voor de rust. Vlak voor rust leek het, tegen de verhouding in, dat LYRA op 0-2 kwam, maar spits Van Dijk stond buitenspel.

In de tweede helft ging DSVP op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte: na tien minuten gespeeld te hebben stond de 1-1 op het scorebord. Na een corner van Yassien Abdelaal werd de bal binnen gekopt door verdediger Matthijs van Horssen. LYRA kwam niet lang erna weer op voorsprong door een mooi afstandsschot van Jari van Dijk. Daarna brak er een periode aan waarin DSVP best slordig was aan de bal en er veel fout ging aan beide kanten. Beide ploegen kregen nog wel wat kansen, maar er werd niet meer gescoord, waardoor DSVP de tweede competitiewedstrijd verliest en nu zichzelf terugvindt op de tiende plek in de competitie.

Trainer Dennis van den Steen was na afloop toch tevreden over zijn team en hoe ze speelden. ”Ik vind dat we vooral een hele goede eerste helft gespeeld hebben. We vergeten onszelf alleen te belonen, want ik denk dat we toen op voorsprong hadden moeten komen. Dat zit me wel dwars: we spelen goed, maar maken de goal niet. Dat vind ik heel jammer, vooral voor mijn jongens.”‘

Hier vind je de stand en de overige uitslagen uit de zaterdag 3e klasse B.

Dennis Voskamp aan de bal namens LYRA, DSVP aanvoerder Bas van der Meide zet de achtervolging in.

Sterker

SV Nootdorp kende een betere start van de nieuwe competitie dan vorig jaar. De ploeg van trainer Marco Jalink wilde nu ook tijdens de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen de drie punten pakken. Dat moest gebeuren tegen het Amsterdamse WV-HEDW. Na een goede start op sportpark ‘s-Gravenhout was het wachten op de 1-0. Die viel na een half uur spelen door Jop Verhagen. De voorsprong was verdiend voor SV Nootdorp, en ook na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij. Nootdorp gaf niks weg en kon via AJ Mercera op 2-0 komen, maar dat gebeurde niet.

Uit het niets kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door Joost Heij en niet veel later werd het zelfs 1-2 voor WVHEDW door Steven Knijnenburg. Via Dirk Kusters werd Nootdorp nog een keer gevaarlijk, maar het duel werd uiteindelijk met 1-2 verloren door de thuisploeg. Trainer Jalink baalde na afloop. ”Het was een gelijkwaardige wedstrijd, ik denk dat een gelijkspel wel verdiend was. Ik kan mijn jongens niks kwalijk nemen, want ze hebben echt alles gegeven.”

Hier vind je de overige uitslagen uit de zaterdag 1e klasse A.

Drie hattricks

Na de ruime overwinning van Oliveo op DVC (11-0) was het Haagse HDV gewaarschuwd voor de scoringsdrift van de titelfavoriet uit Pijnacker. Op het Zuiderpark was het tien minuten spannend, want snel wist Gerben Pels de openingstreffer te maken. Het ging vlot, want voor het eerste kwartier gespeeld was hadden Dewi van Wichen en Max Huurman de ploeg van trainer Edwin Vurens op een 0-3 voorsprong gezet. Voor de rust werd er nog ‘maar’ drie keer gescoord, want Niels Bentvelzen (kopbal), Joey van Eeden en Tim van Rheenen bepaalde de ruststand op maar liefst 0-6.

Na rust ging Oliveo rustig verder, want met een kopbal maakt Noah Boer de 0-7. De mooiste kon op de naam van Van Rheenen gezet worden, want met een halve omhaal maakte hij de 0-8. Een kwartier later stond het al 0-13. Pels maakte zijn tweede net als Max Huurman, Van Rheenen maakte zijn derde, Lex Visser maakte zijn eerste en er werd een eigen doelpunt gemaakt. In de laatste tien minuten werd er nog vijf keer gescoord. Max Huurman maakte ook zijn derde, Visser wist in een paar minuten tijd drie keer te scoren: eerst met links, daarna met rechts en de laatste was met het hoofd. Het laatste doelpunt kwam op naam van Donny Mulder.

Ook in de tweede speelronde heeft Oliveo laten zien waarom zij bij de titelfavorieten behoren, want met zes punten na twee speelronden hebben ze ook een doelsaldo van plus 29: 29 doelpunten voor en nul tegen.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse E.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *