Oliveo (za) verliest van Hillegersberg

VOETBAL | SV Nootdorp en Neptunus-Schiebroek begonnen zaterdag op sportpark Neptunus-Schiebroek goed aan de wedstrijd. Tijdens de eerste helft ging het gelijk op, maar het was toch de thuisploeg die voor rust op voorsprong kwam. In de tweede helft probeerde Nootdorp de gelijkmaker te maken, maar uiteindelijk wisten de Rotterdammers het beslissende doelpunt te scoren en de eindstand op 2-0 zetten.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse B.

In Den Haag voetbalde DSVP tegen de nummer een na laatste: DUNO. Op sportpark Haagsche Dynamiek kwam de ploeg van trainer Dennis van den Steen voor rust op voorsprong via Dylan de Haan, na een mooie assist van Gerben van Rossum. Snel na rust liep DSVP nog verder uit, via Michel van der Elst en Hozan Hussaini werd het 0-3. Beide ploegen kregen een penalty, eerste benutte de thuisploeg hem en na de penalty van De Haan werd de eindstand bepaald op 1-4.

Van den Steen over de reeks en het goede spel van zijn ploeg: ”We gaan gestaag vooruit, maar we zullen heus ook nog weleens tegen een nederlaag aanlopen. Voorlopig is het doel om tot de winterstop ongeslagen te blijven.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B.

Snelle achterstand

Op sportpark De Groene Wijdte nam Oliveo (za) het op in de topper tegen het Rotterdamse Hillegersberg. De ploeg van Wim Baggerman kwam binnen één minuut op een achterstand. Een fout op het middenveld werd in de tegenaanval gelijk afgestraft. De thuisploeg kwam niet echt in de wedstrijd, was slordig aan de bal en de bezoekers waren scherper en feller. Dat resulteerde erin dat er na twintig minuten voetballen de 0-2 op het bord stond. Bij de eerste vrije trap kon doelman Coen van Elst nog redding bieden, maar de tweede die er snel achteraan kwam was voor hem te machtig. Nog meer leed werd Oliveo bespaard, omdat een aanvaller van Hillegersberg buitenspel stond na een snelle overname na de aftrap bij de thuisploeg. Na een voorzet van Danny Roefoe kwam de bal bijna bij spits Donny Mulder, maar Mulder botste tegen de keeper van Hillegersberg. Dat was het eerste en laatste wapenfeit van de thuisploeg voor rust.

Geen grote kansen

Na rust was het beeld niet anders, maar werden de fouten bij Oliveo niet afgestraft. De thuisploeg kreeg wel een paar mogelijkheden, maar echt grote kansen kon je het niet noemen. Ook de bezoekers werden niet meer gevaarlijk voor het doel van Van Elst na rust. Het bleef daardoor 0-2. Baggerman na afloop: ”We hadden als team moeite met Hillegersberg. Onze kracht is juist dat we heel sterk zijn als team. In de duels komen is ook onze kracht, we hebben ook gewoon een goede en aardige ploeg. Als we als team een mindere dag of periode hebben, dan wordt het moeilijk.” Vooral over het eerste tegendoelpunt was de trainer niet tevreden. ”Je let één seconde niet op en hij ligt in het doel, dan loop je gelijk tegen een muur. De tegenstander komt dan in een lekkere flow, en vanaf dat moment had Hillegersberg de wedstrijd in handen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse F

Danny Roefoe wint het duel van zijn tegenstander.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *