Oliveo (za) wint van Laakkwartier

VOETBAL | Oliveo (za) speelde zaterdagmiddag tegen het Haagse Laakkwartier. Beide ploegen zijn in de competitie klaar en konden vrijuit voetballen. Oliveo (za) was de betere zaterdag en won verdiend met 3-1. DSVP verloor voor de tweede keer op rij, zaterdagmiddag verloor het team van trainer Dennis van den Steen met 2-1 van Be Fair.

DSVP ging zaterdagmiddag naar de nummer twee van de competitie. Op een zonnig sportpark ’t Suyt in Waddinxveen ging de ploeg van trainer Dennis van den Steen met een 1-0 achterstand de rust in. Na rust kwam de ploeg ook nog op een 2-0 achterstand. Maar Remco Pruijsers maakte de aansluitingstreffer voor zijn elftal. DSVP kreeg nog genoeg mogelijkheden, maar de paal en lat hielden de ploeg uit Pijnacker van de gelijkmaker af. Zo verloor DSVP van Be Fair met 2-1. Trainer Van Den Steen: ”Het was een geweldige wedstrijd van onze kant, maar we kregen duidelijk te weinig.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse A.

Goed gevoetbald

Op een zonnig sportpark De Groene Wijdte begon de ploeg van trainer Mustafa Ait-Blal goed aan de wedstrijd. ”In het eerste kwartier begonnen we goed, snel op voorsprong, daarna liepen we uit positie en viel uit een corner de gelijkmaker”, vertelde de trainer, die na dit jaar ermee stopt. Mitchell Rijfkogel maakte snel de 1-0 in de rebound. Joey van Eeden was dicht bij de 2-0, maar zijn schot ging net naast. Tot dan waren de bezoekers alleen gevaarlijk geweest uit een corner. De thuisploeg werd nog een paar keer gevaarlijk, onder andere via Donny Mulder maar zijn schot was te zwak. Onverwacht werd het toch nog voor rust 1-1 na een corner. Oliveo bleef ook nog voor rust feller en beter aan de bal dan de bezoekers uit Den Haag.

Na rust was het vooral wachten op wanneer Oliveo de 2-1 zou maken. Die viel uiteindelijk via een penalty, die benut werd door invaller Robin Hoogland. Snel erna viel de beslissing na een fout in de verdediging bij Laakkwartier. Joey Klijn maakte de 3-1. Vlak voor tijd redde keeper Sandor Boots zijn ploeg door een afstandsschot tegen te houden.

Donny Mulder schiet van afstand, nadat hij door kon dribbelen door de verdediging van Laakkwartier

Veel kansen gemist

Trainer Ait-Blal na afloop: ”We misten nog best wel veel kansen na de 3-1. Een lelijke overwinning misschien, hadden hem in ieder geval niet mogen verliezen. We waren beter, veel druk op de bal, waardoor Laakkwartier nooit aan het voetballen kwam. Alleen maar mooi dat het goed valt, en hier kunnen we op doorbouwen. Maar deze jongens kunnen best wel goed voetballen”, vertelde de trainer. ”Alleen hebben de spelers dit jaar dingen meegemaakt, vooral in de Haagse regio, die de normen en waarden hebben overschreden. Zoals spugen in het gezicht, slaan met de vuist, enkelen hebben zelfs een kopstoot gehad. En daar waren ze dit jaar nog niet op berekend. Zowel de KNVB als de scheidsrechters wilden er niet naar handelen helaas.”

Joey den Hoed aan de bal, en kijkend waar hij de bal kwijt kan

Aanvoerder Joey den Hoed na afloop: ”Wel lekker dat we de laatste thuiswedstrijd winnend afsluiten. Het was verder niet heel bijzonder, want we speelden nergens meer voor en dat zag je ook vanmiddag. ‘We kregen weinig druk van de tegenstander en we kunnen best wel goed voetballen. Maar nu kregen we de tijd en ging het ook lekker. Nu moet het volgend jaar gewoon gebeuren, ook in moeilijkere wedstrijden. Er valt nog veel te verbeteren aan dit elftal, zodat we volgend jaar bovenin mee kunnen doen. We blijven grotendeels intact, drie spelers erbij en drie gaan er weg.”

Hier vind je de stand en overige uitslagen uit de zaterdag 4e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *