Oliveo (zo) gaat door naar de finale

VOETBAL | Op een zonnig sportpark De Groene Wijdte speelde het team van trainer Jeroen Hoefnagel zondag in de 1e ronde van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse tegen RVC ’33 uit Reeuwijk. Door twee doelpunten van Pjer Bom won de ploeg uit Pijnacker met 3-1. Nu spelen ze in de finaleronde tegen VV Hillegersberg. Hoefnagel: ”De eerste helft was niet goed, al sta je dan bij rust wel op 1-1. De tweede helft was het gelukkig wel wat beter en toen gingen we makkelijker voetballen.”

Na een fel eerste kwartier van de bezoekers uit Reeuwijk, kwam Oliveo terug in de wedstrijd en kreeg het ook een paar kansen via onder andere Samet Mermer. Toch was het RVC ’33 dat in de 30e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. In de rebound maakte Wouter Sluijs de openingstreffer. Lang konden ze er niet van genieten, want Pjer Bom maakte vijf minuten later de verdiende gelijkmaker.

Snel na rust liet Bom iedereen van Oliveo weer juichen. Na dom balverlies op het middenveld bij RVC ’33 maakte Bom het mooi af met een lobje over doelman Stefan van der Meer heen. Bom zelf: ”Het helpt wel mee als je zo’n goal zo snel maakt. Al heeft het wel zo zijn voordeel en zijn nadeel natuurlijk. Hoe later je hem maakt, hoe minder tijd de tegenstander heeft om de gelijkmaker te maken, maar als je hem snel maakt geeft dat gewoon een positief gevoel.”

Pjer Bom aan de bal

De bezoekers kwamen er nog wel een paar keer gevaarlijk uit, maar steeds vonden ze keeper Peter-Paul de Rotte op hun weg. Twintig minuten voor tijd besliste Niels Bentvelzen de wedstrijd op aangeven van Wessel Kleij na een counter. De finalewedstrijd zal op neutraal terrein gespeeld worden. Dat wordt later bekend gemaakt.

Niet goed

Trainer Jeroen Hoefnagel: ”Van beide kanten was de eerste helft niet goed, al was het eerste kwartier van RVC ’33 iets beter dan bij ons. Maar na een omzetting bij ons kregen ze het moeilijk en kantelde de wedstrijd in ons voordeel. En in de tweede helft waren we nog beter, al was het nog steeds één van onze mindere wedstrijd de laatste tijd. Niet zo raar in deze fase van de nacompetitie, met extra spanning erbij.” Voor de wedstrijd werd bekend dat topscorer en spits Tim van Rheenen niet mee kon doen omdat hij last van zijn kuit heeft. ”Hij is mijn verlengstuk en misschien wel de belangrijkste man voorin, dus dat was wel even schakelen. Maar nog knapper is dan dat Pjer Bom zo de positie invult, al deed hij dat de afgelopen twee wedstrijden ook goed, en hij maakte twee mooie goals vanmiddag.”

De man van de wedstrijd was Pjer Bom. ”Heerlijk deze overwinning, echt niet te beschrijven. Vooral die 2-1, met het publiek hier achter ons is er bijna niks mooiers. En ook nog met dit weer erbij. Het was wel heel erg pittig en ook veel te warm, bijna niet te belopen ook. Maar toch heel mooi als je ziet hoe we de tweede helft in gaan, iedereen blijft er voor werken en voor gaan. Zo zie je dat we ook zo’n pot over de streep trekken in ons voordeel. Na de 3-1 zag ik het niet meer mis gaan.”

Dit zijn de overige uitslagen uit de nacompetitie 1e klasse/2e klasse 1B/2CD:

  • ROAC – SVV 1-1 (5-4 na penalty’s)
  • VELO – VV Hillegersberg ging niet door, omdat VELO zich terug trekt uit de zondagcompetitie
  • Groeneweg – Teylingen is dinsdagavond om half 9
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *