Oliveo (zo) wil geschiedenis schrijven

VOETBAL | Oliveo (zo) probeert dit weekend om voor het eerst in het 89-jarige bestaan te promoveren naar de 1e klasse zondag. Ook voor SV Nootdorp is het een spannend weekend. De ploeg strijdt zaterdag voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse. Thuis spelen ze tegen DTS ’35 uit Ede.

De ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel kan de eerste ploeg zijn die promoveert naar de 1e klasse zondag. Op tweede Pinksterdag moet dan gewonnen worden van VV Hillegersberg uit Rotterdam. Deze tegenstander is een bekende voor Oliveo, want in de competitie hebben ze al twee keer tegen elkaar gespeeld. Beide wedstrijden zijn toen gewonnen door Oliveo (3-0, 2-4). Hillegersberg moest eigenlijk vorige week zondag ook voetballen, maar omdat VELO hun team uit de zondagcompetitie haalt, hoefden ze niet te spelen en gingen ze automatisch naar de finaleronde. De finale wordt op neutraal terrein gespeeld: sportpark ’t Hoge Land in Berkel, het terrein van kampioen TOGB. Maandag wordt om 2 uur ’s middags afgetrapt. De andere finalewedstrijd gaat tussen ROAC en Groeneweg.

Geblesseerd

Vorige week werd duidelijk dat Tim van Rheenen niet mee kon doen tegen RVC ’33 aangezien hij nog teveel last had van zijn kuit. En het is maar de vraag of hij mee kan doen maandag tegen Hillegersberg. Jeroen Hoefnagel: ”De kans dat Van Rheenen mee kan spelen is heel klein, maar hij is er wel bij”.

SV Nootdorp heeft uiteindelijk toch de nacompetitie gehaald. In de eerste ronde was de ploeg van trainer Dick Boereboom vrij. In de tweede ronde begint dit weekend het gevecht voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse zaterdag. De tegenstander DTS ’35 Ede moest in de eerste ronde afrekenen met Oranje Nassau uit Groningen. Dat gebeurde: ze wonnen overtuigend met 1-5. Op sportpark ‘s-Gravenhout staan ze zaterdagmiddag tegenover elkaar. De wedstrijd begint om half 3 ’s middags. Dit zijn de overige wedstrijden uit de 2e ronde uit de nacompetitie Hoofdklasse/1e klasse:

  • Spijkenisse – Noordscheschut
  • ARC – SHO
  • Kloetinge – DETO
  • Bennekom – Go Ahead Kampen
  • Sliedrecht – Roda ’46
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *