Oliveo (zo) wint in blessuretijd

VOETBAL | RKDEO speelde zondag op het eigen sportpark tegen VFC uit Vlaardingen. Er werd onnodig verloren met 1-2. Oliveo (zo) speelde thuis tegen Antibarbari uit Rotterdam. Op het eigen sportpark De Groene Wijdte werd het 1-0 in de blessuretijd.

Oliveo begon sterk aan de wedstrijd, want via een corner werd het bijna 1-0 in de eerste minuut. Niet veel later was daar Pjer Bom met de tweede kans, na een voorzet van Frank van der Zwam. Binnen tien minuten moest trainer Jeroen Hoefnagel wisselen, want Bob Ruigrok viel geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Max Huurman.

Ondanks het feit dat Oliveo beter was, speelde de ploeg slordig en rommelig. Dat gold ook voor de tegenstander, Antibarbari. Na een klein half uur kopte Tim van Rheenen bijna zijn ploeg op voorsprong, maar de keeper van Antibarbari Renaldo van Buren kon redden. Net als een paar minuten later, wanneer Wessel Kleij de bal gaf aan Bom kon hij weer redding brengen. Ook de rebound van Kleij kon Van Buren pakken. Vlak voor rust kreeg Antibarbari twee grote kansen via corners, maar er werd goed uitverdedigd door Oliveo.

Oliveo zoekt de aanval.

Antibarbari begon de eerste vijf minuten na rust goed. Tot aan de 53e minuut, toen kreeg Oliveo via Kleij een grote kans. Daarna nam Oliveo het weer over. Oliveo kreeg de grootste kansen, zoals via Van Rheenen die de bal kreeg van Bom, maar het lobje kon gepakt worden door Van Buren. Ook Bom kreeg een mogelijkheid om de score te openen, maar zijn volley belandde op de lat. Daarna waren beide elftallen slordig en werden er veel kleine overtredingen gemaakt. Tien minuten voor tijd kwam Sjoerd de Wit namens Antibarbari in scoringspositie, maar zijn schot ging net naast. Vijf minuten voor het einde dacht iedereen dat Oliveo op voorsprong kwam door een eigen goal van een verdediger van Antibarbari na een pass van Van Rheenen, maar de goal werd om onbekende redenen afgekeurd. Er kwam een vrije trap, maar die ging naast. Uiteindelijk viel de 1-0 in de blessuretijd door een kopbal van Frank van der Zwan, en de verdiende winst was binnen voor Oliveo (zo).

Trainer Jeroen Hoefnagel na afloop: ”Het was een zwaar bevochten overwinning. Je hoopt dat je gaat winnen, vooral als je zoveel in de aanval bent als vanmiddag. Het doelpunt viel laat in de blessuretijd, maar was wel terecht.” Over de scheidsrechter merkte Hoefnagel op: ”Hij zei zelf dat dit niet zijn beste optreden was, maar ik wil het zelf niet al te lang over de scheidsrechter hebben. Liever over mijn eigen team en dat heeft vanmiddag terecht gewonnen, De ploeg is continu in de aanval geweest en heeft zeer verdiend gewonnen.”

De doelpuntenmaker Frank van der Zwan hield een heel goed gevoel over aan de wedstrijd en was ook tevreden over zijn doelpunt. “Ten eerste een hele belangrijke, maar extra mooi om hem in de laatste minuut te maken. We begonnen goed aan de wedstrijd, probeerden goed te voetballen, daarna iets te vaak de lange bal proberen te geven. Maar zij kregen bijna geen kansen en wij wel. We hadden we het eigenlijk eerder af moeten maken.”

Onnodig verlies

Op het eigen sportpark Centrum speelde RKDEO tegen VFC. Snel kwam de thuisploeg op voorsprong via Quincy Tjaden, dat gebeurde in de negende minuut. Daarna drukt RKDEO wel door en kwam het zelfs in de 20e minuut bijna op een nog grotere voorsprong door weer Tjaden, maar zijn inzet was te zacht. De ploeg van Corné van Doorn was beter en kreeg de meeste kansen. Toch werd het voor rust nog gelijk, toen een voorzet bij de tweede paal werd binnengewerkt.

Na rust was het VFC dat sterk begon en ook snel scoorde. Roy van der Graaf maakte de 1-2 na een voorzet aan de linkerkant. Bijna werd het ook nog 1-3, maar via de buitenkant paal ging de bal naast. RKDEO was daarna weer de betere, maar kon de kansen die het kreeg niet afmaken. Zo verloor RKDEO onnodig met 1-2 van VFC uit Vlaardingen.

Door de winst op Excelsior’20 is TOGB de kampioen van de zondag 2e klasse D. Hier vind je de overige uitslagen en de stand.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *