Oliveo (zo) wint de dorpenderby

VOETBAL | Op een goed gevulde sportpark De Groene Wijdte werd zaterdagmiddag de wedstrijd gespeeld tussen Oliveo (zo) en RKDEO. De fans van Oliveo maakten er een prachtige sfeer van met veel gezang. De derby werd gewonnen door het team van trainer Jeroen Hoefnagel met 2-1.

Al na drie minuten kreeg de ploeg uit Pijnacker via Frank van der Zwan de eerste kans van de wedstrijd. Oliveo was feller en kreeg ook meerdere mogelijkheden in het eerste kwartier. Via onder andere Van Der Zwan en Bob Ruigrok werd de thuisploeg gevaarlijk voor het doel van keeper Gino Epskamp. Oliveo kwam uiteindelijk verdiend op voorsprong. In de 17e minuut kopte Tim van Rheenen raak na een voorzet van Ruigrok.

Via Laurens Huurman en weer Ruigrok kreeg de thuisploeg de kansen om de voorsprong te vergroten. Na een klein half uur kreeg RKDEO pas de eerste mogelijkheid, maar spits Tommy Simonis kopte in de handen van keeper Peter-Paul de Rotte. Twee minuten later viel de gelijkmaker, Haitem el Marid schoot binnen van net buiten de zestien meter. Na de gelijkmaker werd RKDEO sterker en via El Marid kreeg het een kans om op voorsprong te komen, maar De Rotte kon er met zijn vingertoppen bij en kon zo de bal over de goal tikken. Vlak voor rust kreeg Oliveo een kans om weer voor te komen, maar Guy Luscuere schoot net over

Oppermachtig

Na rust was RKDEO gelijk gevaarlijk, maar Simonis zag zijn schot naast gaan. Niet veel later maakte Van Rheenen de 2-1 na doorkoppen van Van der Zwan. Na het doelpunt had RKDEO de bal en kreeg het via El Marid en Didier Dandlau wel een paar mogelijkheden. Tegen het einde van de wedstrijd hadden beide ploegen nog één kans. Namens Oliveo schoot aanvaller Van Rheenen voor open doel over en namens RKDEO zag Dandlau zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in komen.

”Het eerste half uur waren wij oppermachtig”, begon Jeroen Hoefnagel zijn verhaal na afloop van de wedstrijd. ”We hebben goed gevoetbald, kregen grote kansen en kwamen via Van Rheenen verdiend op voorsprong. Daarna vergaten wij door te drukken en kregen we in de omschakeling een goal tegen. RKDEO kreeg meer grip tijdens het laatste kwartier van de eerste helft. Na rust pakten we het goed op en kwamen we weer op voorsprong via Frank van der Zwan, met een fantastische loopactie. Daarna hebben we nog twee grote kansen gehad, waarvan één voor Van Rheenen die hem helaas overschiet. Dat had de doodsteek moeten zijn.”

Pijnlijke overwinning

Ook Tim van Rheenen was opgelucht en blij met deze overwinning. ”Een pijnlijke overwinning, maar oh zo lekker. Voetballend in het eerste half uur waren wij echt heel goed, daarna gingen we helaas iets te veel uit elkaar lopen waardoor het veld te lang werd. Dan zie je gewoon dat ze wel een paar leuke spelers hebben die daarmee wel raad weten.”

”In de tweede helft hadden we ze meer vast gezet en werden we een paar keer gevaarlijk. Toen had ik zelf de 3-1 moeten maken, dan was het klaar geweest.”

Meer ruimte

RKDEO-trainer Wesley Epskamp vond dat zijn team wel recht had op minimaal een punt. ”In mijn ogen was dit een wedstrijd die gelijk moest eindigen. In de tachtigste minuut is de bal gewoon een halve meter over de doellijn, maar de scheidsrechter ziet dat helaas dan weer niet en dan blijft het 2-1. Maar na de openingstreffer kregen we meer ruimte om te voetballen en toen kwamen we beter in het spel. We kwamen snel op gelijke hoogte na een mooie aanval. Dan probeer je te blijven voetballen in de tweede helft en om de lange ballen richting de voorhoede van Oliveo eruit te halen, maar dat gebeurde helaas niet. En dan komen ze weer op voorsprong, dat is ervaring.”

Aanvoerder Rob van Hagen noemt het verlies zuur. “We begonnen aardig, maar krijgen dat eerste doelpunt te makkelijk tegen en dan loop je achter de feiten aan. Het is niet zo dat we hier zijn weggespeeld of dat we slecht hebben gevoetbald, maar als je kijkt naar het wedstrijdverloop had er voor ons meer in gezeten.”

Hier vind je het programma uit de zondag 2e klasse C, met onder andere Wippolder tegen Foreholte.

Thomas Aangenedt (nr 4) wint het kopduel van Frank van der Zwan (nr 15).
Bob Ruigrok geeft een voorzet
De supporters van Oliveo maakten een geweldige sfeer, zowel voor als tijdens de wedstrijd.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *