Omleiding Hazepad toch korter

Een tijdelijke loopbrug over de Poldervaart is inmiddels neergelegd voor wandelaars vanuit het Bieslandsebos en andersom.

Veel vragen en opmerkingen van bewoners en kritische opmerkingen in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp hebben geholpen. Het is het Hoogheemraadschap van Delfland gelukt om toch een kortere omleidingsroute voor fietsers te creëren tijdens de werkzaamheden aan de kade van het Hazepad in Nootdorp. De aannemer maakt een tijdelijke weg langs de werkzaamheden aan de kade, zodat fietsverkeer tussen de twee bruggen over de Poldervaart en in de richting van de Dobbeplas mogelijk blijft. Helemaal naar Pijnacker omrijden via de Molenweg en de Oudeweg, zoals aanvankelijk de bedoeling was, hoeft daardoor niet.

Ook voor voetgangers is er een alternatieve route gevonden. Wandelaars die vanaf de Bieslandseweg door het speelbos richting Pijnacker lopen, worden langs de Poldervaart geleid via een geïmproviseerd pad, dat na een paar honderd meter uitkomt bij een tijdelijke voetgangersbrug die over de vaart is gelegd. Daarvandaan kunnen ze via de andere zijde van de Poldervaart weer linksaf naar de Dobbeplas of rechtsaf de Noordkade op.

Werkverkeer

Het ruiterpad naast het Hazepad wordt tijdens de werkzaamheden gebruikt voor de aanvoer van materialen. Er is een zandbed op aangebracht met daar bovenop stalen platen.

Aan het eind van de Bieslandseweg is inmiddels een zandophoging gemaakt met daar bovenop stalen platen. Die weg wordt gebruikt voor de aanvoer van klei en ander materiaal dat nodig is voor versteviging van de kade. Deze tijdelijke verharding ligt ook op het ruiterpad naast het Hazepad, aan de zijde van het Bieslandsebos. Ook die weg is nodig voor het werkverkeer. Ruiters kunnen van deze route voorlopig geen gebruik meer maken. Fietsers die vanaf de Noordeindseweg in de richting van Ypenburg willen, moeten een stuk omrijden.

Aannemer KWS begint na het Paasweekend met de versteviging van de kade van de Tweemolentjesvaart. Deze werkzaamheden zullen maanden in beslag nemen. Daarna moet er naast de kade nog een nieuw fietspad worden aangelegd. Afhankelijk van hoe het onderzoek verloopt naar de aanwezigheid van vleermuizen in bomen langs de route kan het nog tot dik volgend jaar duren voor dat fietspad weer in gebruik kan worden genomen.

De meest recente informatie over de werkzaamheden is hier te vinden.

Voor wandelaars richting het Hazepad en terug is langs de grond van Hoeve Biesland (links op de achtergrond) een tijdelijk pad gemaakt, afgezet met hekken.
Een reactie op “Omleiding Hazepad toch korter”
  1. Goedemiddag, Het bruggetje richting de dwarskade blijft deze toegankelijk? Want als die plots dicht gaat is het echt een stuk omrijden voor mensen die bv bij Ipse werken en uit Pijnacker komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *