Onderzoek naar subsidiebeleid

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur muziekles volgen. Dat fonds wordt door de gemeente gesubsidieerd.

De Rekenkamercommissie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp laat in de komende maanden onafhankelijk onderzoek doen naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentelijke subsidiebeleid.

Het bureau Partners+Pröpper heeft opdracht gekregen om uit te zoeken of de subsidies die de gemeente verstrekt wel het maatschappelijke effect hebben dat wordt beoogd.

Hoewel het gemeentelijke subsidiebeleid in de afgelopen jaren flink is ingekrompen verstrekt de gemeente toch nog behoorlijk wat geld. Dat gaat bijvoorbeeld naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur, naar sportverenigingen voor het inzamelen van oud papier en karton, maatschappelijke instellingen zoals SWOP en Jeugd- en Jongerenwerk en ook de lokale omroep. De Rekenkamercommissie wil weten of die subsidies terecht worden verstrekt en of ze voldoende voor de inwoners opleveren.

De resultaten zullen begin volgend jaar worden aangeboden aan de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *