Onnodig verlies voor RKDEO VR1 tegen BSC

VOETBAL | Op een zonnig sportpark Centrum in Nootdorp speelde RKDEO VR1 tegen BSC VR1 uit Roosendaal. Na een goed begin verloor de ploeg van trainer Bram Beezemer zondagmiddag met 0-1, in een niet al te beste wedstrijd van beide kanten.

RKDEO begon goedd, want na vijf minuten gespeeld te hebben kreeg de thuisploeg via Elisa Muusers de eerste kans van de wedstrijd. Ze probeerde de bal over de keepster van de tegenstanders te lobben, maar het lobje was te zacht. Een paar minuten later was daar kans nummer twee voor RKDEO via Nicole de Bruijn, maar ook haar schot was een prooi voor de keepster. In de 20e minuut kopte Michelle Oosterlaken net over na een vrije trap van Larissa Zoutman. Na een klein half uur op de klok weer een vrije trap van Zoutman, en opnieuw kopte Oosterlaken net naast. In de 37e minuut viel onverwacht de 0-1 binnen na een counter voor BSC. RKDEO had het daarna lastig.

In de tweede helft begon RKDEO niet goed. De bezoekers uit Roosendaal kregen in tien minuten spelen twee corners vlak na elkaar. Na de tweede corner kreeg RKDEO via De Bruijn een kans, maar vanuit de draai ging haar schot naast. Voor de rest was RKDEO zeer slordig en BSC probeerde het tempo eruit te halen door lang te blijven liggen op de grond na elke overtreding. Na 80 minuten gespeeld te hebben kwam aanvalster Eline Letsch erin en toen ging het beter lopen bij RKDEO. Zo kreeg de thuisploeg in de laatste officiële tien minuten, plus extra speeltijd van zes minuten, genoeg kansen om de gelijkmaker te maken. Onder andere via Charlotte Elsackers na een goede combinatie met De Bruijn en Letsch, de aanvoerster Lizzy van Diepen had nog een paar afstandsschoten. Ook Oosterlaken kon niet scoren met haar hoofd na een voorzet van Letsch. Zo verloor RKDEO met 0-1 van BSC.

Onnodig verlies

Bram Beezemer was na afloop niet helemaal tevreden, vooral over de gemiste kansen in de laatste paar minuten van de wedstrijd: ”Als je je kansen niet afmaakt, zit je in het zo genoemde hoekje. Na één goede aanval van BSC die erin gaat, krijgen wij nog zo’n beetje zes, zeven, acht opgelegde kansen, maar we verprutsten ze gewoon”, vertelde de scheidende trainer van de dames. ”In de tweede helft begonnen we wel goed, hadden we ook een kans via Elisa (Muusers). Ik vond zelfs dat we de tweede helft beter speelden als de eerste helft. En in de slotfase hadden we veel kansen om de gelijkmaker te maken.”

Over het zo laat inbrengen van Eline Letsch zei hij: ”Eline heeft de afgelopen twee weken niet getraind en dan begin je op de bank. Aan de andere kant misten we Ginger (Van der Voort), dus waren we op beide flanken anders als normaal.” Aanvoerster Lizzy van Diepen was ook teleurgesteld door de nederlaag. “Ik vond ons een beetje slap vandaag en niet scherp, waardoor er veel fouten ontstonden. Daardoor kon BSC op een 0-1 voorsprong komen. In de tweede helft hadden we ook wat kansen, maar ja…. Als ze niet worden afgemaakt omdat de scherpte bij ons ontbreekt, dan ga je uiteindelijk met een nederlaag van het veld af”, vertelde Van Diepen.

Over de langdurige blessurebehandelingen zei ze: ”Misschien klopt het dat die onderbrekingen ons uit de concentratie hielden. Maar persoonlijk vond ik wel dat we niet al te best aan de wedstrijd begonnen, waardoor we er nooit echt helemaal in kwamen in het spel. Zeker heeft het ook te maken dat het spel zó váák stil stond, waardoor je de scherpte niet terug krijgt. En al die minuten kwamen er niet bij. Opgeteld hadden we zelf berekend dat er een kwartier bij moest komen en dat werden maar zes minuten uiteindelijk. Vooral jammer als je aan het einde nog zoveel kansen krijgt.”

Hier vind je de stand en overige uitslagen uit de zondag 2e klasse F.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *