Ook AH wil open op 1e Feestdagen

Ook het filiaal in Ackershof in Pijnacker wil open op de eerste feestdagen. (Foto: Bart Planken)

Supermarktmanager Wessel van Vliet van Albert Heijn dringt er bij de gemeenteraad op aan dat de plaatselijke verordening zo wordt aangepast dat de winkels ook op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag open mogen zijn. Dat verzoek doet hij in een brief, die namens de AH-filialen in Nootdorp, Pijnacker, het Hoefbladplein en in Delfgauw is verstuurd.

Net als eerder de Jumbo in Nootdorp redeneert de AH-manager dat het vanwege de situatie rond het covidvirus belangrijk is om het winkelende publiek zoveel mogelijk te kunnen spreiden. Als de supermarkten op de 1e feestdagen ook open mogen zijn, dan beperkt dat de druk op de zaterdag voorafgaand. Ook signaleert hij dat het publiek op die dagen gaat winkelen in omliggende gemeenten, zodat daar weer extra drukte ontstaat.

Veiligheid en social distance

“Als gemeente kun je de ogen niet sluiten voor de ontwikkelingen in onze maatschappij en voor je inwoners beslissen wanneer zij hun boodschappen (veilig) kunnen gaan doen”, schrijft de supermarktmanager aan de gemeenteraad. “Zeker niet in een tijd waar veiligheid en social distance een steeds belangrijkere gaan rol spelen in het maatschappelijk verkeer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *